Flag

Hjemmelaget bryllupskake

12 - 16 kakestykker
Middels
80 minutter
Ønsker du å lage din egen bryllupskake? Prøv denne saftig sjokoladekaken dekorert med vakre smørblomster.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
125 gsmør
2,5 dlvann
25 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
400 gsukker
325 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Natron
1 tsDr. Oetker Bakepulver
1 knivsoddsalt
1,5 dlnaturell yoghurt
2egg str. M/L
Smørkrem til fyll, oppsmøring og blomster
2 poserDr. Oetker Buttercream Base
500 gsmør romtemperert
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Buttercream Base
Picture - Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Om oppskriften

Denne enkle, men elegante kaken er smurt opp som en "naked cake". Dette er den engelske betegnelsen kake smurt opp med smørkrem hvor man skimter bunnen gjennom. Det er en enkel, rustikk og fin måte å dekorere en kake.

Ønsker du en helt hvit bryllupskake uten at bunnen vises gjennom smørkremen så smøres kaken opp først en gang, så i kjøleskap før den blir smurt opp en gang til. Husk at den ubrukte smørkremen må stå i romtemperatur så den ikke blir hard.

Denne kaken der dekorert med vakre roser i smørkrem, men den kan også dekoreres med for eksempel blomster laget med stjernetipp eller sprøyte ut et hvitt i hvitt mønster for et mer klassisk uttrykk.

1

Høye og saftige kakebunner

Sett stekeovnen på 150 °C varmluft.
Smør 3 springformer (ø 20 cm) og ha bakepapir i bunnen.

Smelt smør og vann i en kjele. Tilsett kakao og rør det godt sammen. Ta kjelen av varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smørblandingen og rør til det er en jevn masse. Tilsett yoghurt og rør røren sammen. Til slutt tilsettes egg og rør godt til røren blir jevn. Fordel røren i de tre smurte springformene med bakepapir i bunn.

Stek kakebunnene i 30-35 minutter, kjenn etter med en bakepinne om de er ferdige. La kakebunnene avkjøles i formene på en bakerist.

2

Smørkrem til fyll, oppsmøring og blomster

Ha innholdet av 2 poser med Base for Buttercream i en bolle og tilsett romtemperert smør. Pisk smørkremen lys og luftig, først ved laveste hastighet så ved høyeste i ca. 4 minutter.

Ta av halvparten av smørkremen og fordel den i tre boller. Tilsett henholdsvis rosa, rød og grønn konditorfarge i hver av bollene og bland det godt. Tilsett konditorfarge til ønsket farge er nådd.

3

Montering og oppsmøring

Ta de helt avkjølte kakebunnene ut av formene, og skjære eventuelt av toppen om de har hevet litt ujevnt. 

Legg kakebunnene oppå hverandre med et tynt lag smørkrem imellom. Ha så smørkrem på toppen og smør det utover og nedover langs sidene med en liten spatula. Laget skal være så tynt at man ser kakebunnene gjennom smørkremen. Sett kaken i kjøleskap.

4

Smørblomster

Rosene sprøytes ut på en blomsternål. Klipp først opp bakepapir i små firkanter slik at de dekker blomsternålen og fest hver papirlapp med litt smørkrem. Dette gjør at rosene enkelt kan tas av blomsternålen.

Fyll sprøyteposer med en kronbladtipp (16 mm) og sprøyt først ut midten av rosen som har form som en roseknopp. Sprøyt deretter kronbladene rundt og rundt, og la de overlappe hverandre. Sett blomstene kaldt slik at de stivner.

Når rosene har stivnet fjernes bakepapirlappen og de plasseres på kaken. Den grønne smørkremen fylles i en sprøytepose med bladtipp (18 mm,) og  bladene sprøytes ut mellom rosene.


Bryllupskake til mange personer?

Denne kaken er beregnet til 12-16 kuverter, men den kan enkelt lages til flere enten ved å bruke en større form, eller servere flere små kaker på kakeoppsatser i forskjellige høyder.


Tips

Kaken oppbevares kjølig, men den kan fint være romtemperert ved servering.

Bunnene kan med fordel lages dager i forveien for så å fryses ned om man ikke ønsker å lage kaken ferdig på en dag.