Sjørøverskute
10 - 12 porsjoner
Middels
Flott sjokoladekake til sjørøveren
Ingredienser
Slik gjør du
Kakebunn
5
egg
4 dl
sukker
1 dl
melk
5,5 dl
hvetemel
300 g
smør smeltet
4 ss
glasur
75 g
smør
300 g
melis
1 ss
5 ss
kaffe
Tilberedelse :
120 minutter
1
Kakebunn
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre sammen og tilsett vekselvis med smeltet smør.
Rør inn melken til slutt.
Stekes i langpanne (40×30 cm) på 180 grader i 25-30 minutter.
2
Glasur
Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur.
3
Montering av kaken
Skjær ut to like store stykker på ca. 11 cm. Legg stykkene opppå hverandre og skjær til en båt-form. Bruk den siste delen av kaken og lag en forhøyning foran og bak på skipet.
Smør kaken sammen med litt av glasuren (mellom lagene), bruk resten av glasuren utenpå og oppå kaken.
Dekorer skipet med sjokoladestjerner og strøssel. (Seglene er kjøpt hos søstrene Grene). Om glasuren stivner og blir vanskelig å håndtere, bare varm den litt opp.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER