Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Konfektkake med gull

Gi kaken et eksklusivt preg med gullstrøssel

om 12 kakestykker

Enkel 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Konfektkake med gull

Kakedeig:

60 g mørk sjokolade
50 g mykt smør
75 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
2 eggeplommer
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
50 g mandelmel
2 eggehviter

Glasur:

250 g mørk sjokolade
2 dl fløte
4 ss smør

Dekorasjon:

Dr. Oetker Black & Gold

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett stekeovnen på 190°C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.

Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen i en bolle, pisk så i eggeplommene en av gangen. Rør i sjokoladen, mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i deigen.

Fordel deigen i den smurte springformen, og stek kaken i 15-20 min. Avkjøl kaken på rist.

2

Glasur og pynt

Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløte og smør til rett under kokepunktet, og hell det over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør det deretter godt sammen.

Sett kaken på en rist med papir under. Fordel glasuren utover kaken og dekorer med gullstrøssel. La glasuren sette seg før den løftes med stekespader over på et serveringsfat.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.