Flag

Kokosboller

20 stykker
Middels
70 minutter
Man finner alltid en anledning til å servere disse.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kokosboller
200 gsukker
1 dlvann
100 gDr. Oetker Flytende glukose
100 geggehviter (ca. 6 stk)
3 - 4 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Sjokoladetrekk og bunn
500 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (eventuelt Dr. Oetker Bakesjokolade Melk)
15 - 25 gDelfiafett (kokosfett)
kjeks for eksempel Mariekjeks eller Gjendekjeks
Dekor
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (eventuelt Dr. Oetker Bakesjokolade Melk)
1

Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk gjerne et termometer eller ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel (pass på så du ikke brenner deg). Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig  (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).

2

Pisk eggehvitene i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens. 

3

Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.

4

Sjokoladetrekk

Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Sett kjølig. 

Overflødig sjokolade kan skrapes sammen og brukes om igjen, for eksempel i varm sjokolade eller i en sjokoladekake.

5

Dekorer med Gold Glitter Spray etter tørking.