Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Marengskrans som spiselig bordpynt

Dekorer festbordet med disse vakre og spiselige marengskransene. Passer fint til bryllup, dåp og bursdag, og fargene kan endres så de matcher resten av borddekkingen.

om 15 - 20 stykker

Enkel 30 minutter

Ingredienser

preparation

Tilberedning

Utstyr

5 Sprøyteposer og 3- 5 forskjellige tipper. Vi har brukt forkjellige stjernetipper, en rund tip og en flat bladtip.

1

Sett stekovnen på 100 °C varmluft.

2

Marengs

Pisk eggehvitene så stive og luftige at man kan vende bollen opp ned uten at eggehvitene faller ut. Dryss i litt og litt sukker under pisking. Pisk til marengsen er seig og alt sukker er oppløst.

Fordel marengsen i 5 boller og farg de til ønsket farge. Ha hver farge i sprøyteposer med forskjellige tipper.

Tegn 10- 12 sirkler på baksiden av to ark med bakepapir. Snu arkene og legg de på to stekeplater. Sprøyt små topper langs sirklene. Pass på at de forskjellige marengstoppene henger sammen.

3

Stek de i ca. 1 time på 100 °C varmluft. Slå deretter av ovnen og la marengskransene stå i ettervarmen. La de tørke i ovnen over natten. Oppbevares i en lufttett kakeboks.

Disse kransene kan tilpassess forskjellige fargetemaer. Man kan for eksempel farge all marensen i samme farge bare sterkere og svakere, man kan blande konditorfarger, tilsette litt lilla til rødt eller litt grønt til blått.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.