Mandelskåler med jordbærkrem og hvit sjokolade
Bland hvetemel, mandelmel og melis i en bolle. Smuldre inn smør og tilsett egget. Når deigen er blandet rulles den til en pølse og deles i 6-8 biter.
Trill bitene til kuler og trykk dem flate. Legg dem deretter i kjøleskap i 30 minutter.
Sett stekovnen på 200 °C over- og undervarme.
Bruk en kjevle og rull ut deigbitene. Legg dem i linseformer eller muffinsformer. Trykk deigen fast, og skjær av overflødig deig. Legg så et stykke bakepapir i hver form og fyll med bakebønner eller linser, slik at skålene holder fasongen under steking.
Stek skålene nederst i ovnen i 18- 20 minutter til de er gyldne og sprø. Finhakk den hvite sjokoladen.
Ta ut bakepapiret med bønner/linser og fordel den hakkede sjokoladen i de varme skålene. Smør sjokoladen utover slik at hele innsiden dekkes.
Mos ca. 150 gram jordbær. Pisk fløten med vaniljesukker og bland i de moste jordærene.
Skjær resten av jordbærene i biter og fordel de i skålene. (Spar eventuelt noen bær til pynt.) Fyll jordbærkremen i en sprøyte og fordel i skålene.
Om ønskelig kan de moste bærene til kremen presses gjennom en sil slik at kremen blir fri for jordbærstener.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Vaniljeroser med bringebærkrem

Klassiske donuts

Amalies vaniljekaker

Krumkaker med multekrem

Makroner med lakrisfyll

Marengskrans som spiselig bordpynt
