Påskeharer med Red Velvet Trøffel

Disse påskeharene skaper glede på kakebordet.

8 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Påskeharer med Red Velvet Trøffel

Trøfler:

50 g hvit sjokolade
100 g kakesmuler , fra lys kake
100 g kakesmuler , fra en lys kake
30 g bringebærsyltetøy , ca 2 spiseskjeer
Dr. Oetker Konditorfarger

Dekor:

litt melis til å kjevle ut med
2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Ta bollen av varmen når all sjokoladen er smeltet og la det avkjøles i 10 minutter.

2

Bland så kakesmuler og syltetøy inn i den smeltede sjokoladen. Tilsett rød konditorfarge og bland den godt inn. Dekk til trøffelmassen og sett den kjølig i ca. 30 minutter, eller til den er fast nok til å formes.

3

Mens trøffelmassen avkjøles kan man starte å forbederede dekoren. Strø litt melis på benkeplaten. Skjær av en bit på 190 gram fra sukkerfondanten, pakk den inn i plastfilm og sett den til side.

4

Kjevle resten av fondanten tynt, og ved hjelp av en liten skarp kniv skjæres 16 avlange biter ut som skal bli ører. Legg bitene på et brett med bakepapir. Fold de litt sammen men de legges på brettet, slik at de ligner mer på ører. Sett brettet på et varmt og tørt sted i minst en time så de får tørket nok til å holde fasongen. Er luften veldig fuktig kan de måtte stå og tørke i flere timer. Samle sammen restene av fondanten og pakk den inn i plastfolie.

5

Ta den avkjølte trøffelblandingen og del den i 8 like store porsjoner. Form de til baller og legg de på et brett med bakepapir. Dekk til med plastfolie og sett de igjen kjølig i minst 30 minutter, til de har blitt faste.

6

Del biten med 190 gram fondant i 8 biter. Lag èn og èn flat sirkel, ca 8 cm diameter, og legg en trøffelball i midten. Fold fondanten så den dekker trøffelen og klem densammen på toppen. Rull ballen forsiktig i hendene for å gjøre den jevn. Sett den på et brett med bakepair mens de andre lages.

7

Bruk restene av fondanten til å lage 16 føtter, 24 kuler til snute og hale og 16 små kuler til øyne. For å feste delene kan det brukes bittelitt vann.

8

Bruk en skarp kniv og lag noen streker på snuten for å markere værhår. Ta litt rød konditorfarge på en skål og bruk en tynn pensel til å male på innsiden av ørene. La det tørke. Mal også en liten rød prikk under snuten som munn.

9

Bland blå, grønn og rød konditorfarfe på en skål, mal på øyne og snute, og la det tørke noen minutter.

10

Når de skal serveres lages to små snitt på toppen av hver trøffel og ørene settes på plass. Påskeharene er nå klare for å serveres og nytes!

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei