Ha vann, sukker, flytende glukose, sitronekstrakt, sitronsyre og gul konditorfarge i en kjele. Sett på middels varme og varm opp blandingen under jevnlig omrøring i 10 minutter, de siste par minuttene skal blandingen koke. Ta massen av varmen og la den avkjøles til ca. 80 °C. Bruk et termometer for å måle temperaturen.
Legg gelatinbladene i kaldt vann mens massen avkjøles litt.
Kryst gelatinbladene og løs de opp sukkerlaken. Rør det godt sammen.
Smør en form (20 x 20 cm) med smaksnøytral olje og hell blandingen i formen. Sett gelégodteri i kjøleskap noen timer til det har satt seg.
Like før servering deles gelégodteriet i terninger og rulles i sukker (Gelégodteriet begynner å væske/ blir fuktig om det står for lenge i sukker)
Rull gelégodteriet i maizena i stedet for sukker. På denne måten tørker sidene ut slik at de ikke klistrer seg sammen.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri