Pavlova til 17. mai

En litt annerledes Pavlova i to lag, denne pynter opp på kakebordet.

ca. 10 - 12 porsjoner

Enkel 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Pavlova til 17. mai

Marengsbunn:

4 eggehviter (135 gram)
200 g sukker , finkornet
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisstivelse

Vaniljekrem:

2,5 dl helmelk
2,5 dl Q-Meieriene kremfløte
100 g sukker
35 g maisstivelse
0.5 Dr. Oetker Vaniljestenger , både frø og stang
4 eggeplommer

Krem og dekor:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
2 dl Q-Meieriene kremfløte
1 pasjonsfrukt
1 pakke Dr. Oetker Chocolate Stars
jordbær , blåbær og bringebær. 1 boks av hver

preparation

Tilberedning

1

Marengsbunn

Sett stekovnen på 120 °C varmluft.

Pisk opp eggehvite til det begynner å skumme. Tilsett finkornet sukker litt etter litt. Pisk til du har en glatt, blank masse. Rør inn eddik og maisenna til slutt. 

Lag enten en stor eller to mindre pavlovaer; den ene ringen ca. 27 cm i diameter og den andre ca. 21 cm i diameter. Bre marengsen ut, bruk gjerne en sprøytepose for å gjøre bunnen dekorativ. Klipp et stor hull i posen og lag en fin kant som en blomst.

Stek marengsen på 120 grader varmluft i ca. 1.5 time. Sett ovnsdøren på gløtt og la pavlovaen avkjøles i ovnen.

2

Vaniljekrem

Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. 

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø og vaniljestang i en kjele. Hell melk og fløte i kjelen, og gi væsken et lite oppkok. Hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke en liten stund mens du fortsetter å røre. Hell kremen utover en flate (for eksempel en tallerken) og kle med plastfilm. Avkjøles i kjøleskap.

3

Krem

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og fjern vaniljestangen. Rør vaniljekremen godt opp så den blir glatt. 

Pisk kremfløten til en myk krem og bland inn vaniljekremen. 

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Kryst gelatinbladene og smelt de så i 2 ss kokende vann. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen og rør godt, før du blander alt inn i resten av kremen. 

4

Montering og dekorasjon

Plasser marengsbunnen på et fat. Stryk krem utover, bruk gjerne en sprøytepose og lag dekorative topper. Legg på bær etter ønske. Har du laget to marengsbunner: Legg på den andre bunnen og ha på resten av kremen. Dekorer med bær og fruktkjøttet fra pasjonsfrukten.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei