Flag

Pavlova til 17. mai

ca. 10 - 12 porsjoner
Middels
135 minutter
En litt annerledes Pavlova i to lag, denne pynter opp på kakebordet.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengsbunn
4eggehviter (135 gram)
200 gsukker , finkornet
1 tshvitvinseddik
2 tsmaisstivelse
Vaniljekrem
2,5 dlhelmelk
2,5 dlQ-Meieriene kremfløte
100 gsukker
35 gmaisstivelse
0.5Dr. Oetker Vaniljestenger , både frø og stang
4eggeplommer
Krem og dekor
3Dr. Oetker Gelatinblader
2 dlQ-Meieriene kremfløte
1pasjonsfrukt
1 pakkeDr. Oetker Chocolate Stars
jordbær , blåbær og bringebær. 1 boks av hver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestenger , både frø og stang
Picture - Dr. Oetker Chocolate Stars
1

Marengsbunn

Sett stekovnen på 120 °C varmluft.

Pisk opp eggehvite til det begynner å skumme. Tilsett finkornet sukker litt etter litt. Pisk til du har en glatt, blank masse. Rør inn eddik og maisenna til slutt. 

Lag enten en stor eller to mindre pavlovaer; den ene ringen ca. 27 cm i diameter og den andre ca. 21 cm i diameter. Bre marengsen ut, bruk gjerne en sprøytepose for å gjøre bunnen dekorativ. Klipp et stor hull i posen og lag en fin kant som en blomst.

Stek marengsen på 120 grader varmluft i ca. 1.5 time. Sett ovnsdøren på gløtt og la pavlovaen avkjøles i ovnen.

2

Vaniljekrem

Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. 

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø og vaniljestang i en kjele. Hell melk og fløte i kjelen, og gi væsken et lite oppkok. Hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke en liten stund mens du fortsetter å røre. Hell kremen utover en flate (for eksempel en tallerken) og kle med plastfilm. Avkjøles i kjøleskap.

3

Krem

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og fjern vaniljestangen. Rør vaniljekremen godt opp så den blir glatt. 

Pisk kremfløten til en myk krem og bland inn vaniljekremen. 

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Kryst gelatinbladene og smelt de så i 2 ss kokende vann. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen og rør godt, før du blander alt inn i resten av kremen. 

4

Montering og dekorasjon

Plasser marengsbunnen på et fat. Stryk krem utover, bruk gjerne en sprøytepose og lag dekorative topper. Legg på bær etter ønske. Har du laget to marengsbunner: Legg på den andre bunnen og ha på resten av kremen. Dekorer med bær og fruktkjøttet fra pasjonsfrukten.