Flag

Pink Ruby Donuts

ca. 9 - 10 stykker
Middels
60 minutter
La deg friste av disse lekre donutene trukket med ruby sjokolade
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
180 mlmelk (lunken)
1,5 tstørrgjær
ca. 25 gbrunt sukker
24 gDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
300 ghvetemel
1egg
25 gmykt smør
ca. 50 gsmeltet smør (til pensling etter heving)
Sjokoladetrekk og dekorasjon
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Ruby
Dr. Oetker Mandelflak
pistasjnøtter (hakket)
littpuffet quinoa

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Ruby
Picture - Dr. Oetker Mandelflak
1

Deig

Ha alle ingrediensene til deigen (utenom det smeltede smøret) i en bolle og elt det i en kjøkkenmaskin eller for hånd i ca. 5-10 minutter til det er blitt en glatt og elastisk deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Elt deigen godt igjen og kjevle den ut til en ca. 1-2 cm tykk leiv på en lett melet arbeidsflate. Stikk ut sirkler/donuts med en rund kutter og stikk ut et mindre hull på hver sirkel med en mindre kutter.

Legg de ferdige donutene i en donutform som er rikelig smurt med smør. La donutene heve i ytterligere 30 minutter til de har hevet betydelig.


Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 180 °C

Varmluft: 160 °C


Når donutene har hevet ferdig pensles de med smeltet smør og stekes i den forvarmede ovnen i ca. 12-15 minutter til de er gyllenbrune.

Ovnbrettets posisjon: Midt i ovnen

Steketid: ca. 12 - 15 Minutter

2

Sjokoladetrekk og dekorasjon

Sjokoladen til glasuren kan smeltes i mikrobølgeovn eller over vannbad.

I mikrobølgeovn: Ha Ruby Drops i en bolle og smelt de ved lav effekt (maks. 160 watt) i korte intervaller. Ta sjokoladen ut av mikrobølgeovnen hvert 15/20 sekund og rør godt slik at temperaturen (ca. 30 ° C) holder seg jevnt fordelt. Når sjokoladen er nesten helt smeltet (små biter skal fortsatt være synlige), må den ikke varmes mer. Fortsett å røre til resten av sjokoladen er smeltet.

I vannbad: Smelt Ruby Drops over et vannbad som ikke er for varmt (ca. 30 ° C). Når sjokoladen er nesten helt smeltet (små biter skal fortsatt være synlige), må den ikke varmes mer. Ta bollen av varmen og rør til all sjokoladen er smeltet.

Dypp de avkjølte donutene i den smeltede sjokoladen og dekorer med med hakkede pistasjnøtter, skivede mandler og poppet quinoa.


Tips

Donutene kan også stekes på et stekebrett med bakepapir, de må ikke stekes i donutform.