Flag

Appelsin-marsipankake med syrlig glasur

12 - 16 kakestykker
Middels
80 minutter
Hjemmebakst som gleder til den søte juletid.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
200 gmykt smør
200 gsukker
100 gmarsipan
4egg
50 ghvetemel
100 gmalte mandler
100 gmaismel
0,5 tsDr. Oetker Natron
0,75 dlappelsinjuice
Topping og pynt
4 ssappelsinjuice
2 sssitronjuice
melis
Dr. Oetker Sweetheart strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel
1

Kakedeig

Sett ovnen på 175 grader varmluft, eller 195 grader over- og undervarme.


Visp smør, sukker og marsipan sammen i en skål. Tilsett eggene ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg som tilsettes. Vend i siktet hvetemel i blandingen, sammen med malte mandler, maismel, natron og appelsinjuice. Ha deigen over i en smurt springform, 22cm.


Stek kaken i 35-40 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen på en rist.

2

Topping og pynt

Lag glasur av appelsinjuice, sitronjuice og melis. Fordel glasuren på den avkjølte kaken, og pynt med røde hjerter.