
Appelsin-marsipankake med syrlig glasur
12 - 16 kakestykker
Middels
80 minutter
Hjemmebakst som gleder til den søte juletid.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Kakedeig
200 g
mykt smør
200 g
sukker
100 g
marsipan
4
egg
50 g
hvetemel
100 g
malte mandler
100 g
maismel
0,5 ts
0,75 dl
appelsinjuice
Slik gjør du:
Tilberedelse :
80 minutter
1
Kakedeig
Sett ovnen på 175 grader varmluft, eller 195 grader over- og undervarme.
Visp smør, sukker og marsipan sammen i en skål. Tilsett eggene ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg som tilsettes. Vend i siktet hvetemel i blandingen, sammen med malte mandler, maismel, natron og appelsinjuice. Ha deigen over i en smurt springform, 22cm.
Stek kaken i 35-40 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen på en rist.
2
Topping og pynt
Lag glasur av appelsinjuice, sitronjuice og melis. Fordel glasuren på den avkjølte kaken, og pynt med røde hjerter.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Sukkerhjerte![]()

80 MinMiddels
Sukkerhjerte
80 MinMiddels
Sukkerhjerte
Svart-hvite miniruller![]()

40 MinMiddels
Svart-hvite miniruller
40 MinMiddels
Svart-hvite miniruller
Rabarbra- og eplekake med kanelstrø![]()

80 MinMiddels
Rabarbra- og eplekake med kanelstrø
80 MinMiddels
Rabarbra- og eplekake med kanelstrø
Viktorias Sjokoladekake![]()

80 MinMiddels
Viktorias Sjokoladekake
80 MinMiddels
Viktorias Sjokoladekake
American Brownie![]()

60 MinMiddels
American Brownie
60 MinMiddels
American Brownie
Appelsinkake med overraskelseshjerte![]()

100 MinMiddels
Appelsinkake med overraskelseshjerte
100 MinMiddels
Appelsinkake med overraskelseshjerte
Glutenfri gresskarpai![]()

50 MinMiddels
Glutenfri gresskarpai
50 MinMiddels
Glutenfri gresskarpai
Følg Dr. Oetker på sosiale medier