Flag

Konfektkake med gull

ca. 12 kakestykker
Middels
60 minutter
Gi kaken et eksklusivt preg med gullstrøssel
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
60 gmørk sjokolade
50 gmykt smør
75 gsukker
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
2eggeplommer
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
50 gmandelmel
2eggehviter
Glasur
250 gmørk sjokolade
2 dlfløte
4 sssmør
Dekorasjon
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Tilberedning

Sett stekeovnen på 190°C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.


Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen i en bolle, pisk så i eggeplommene en av gangen. Rør i sjokoladen, mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i deigen.


Fordel deigen i den smurte springformen, og stek kaken i 15-20 min. Avkjøl kaken på rist.

2

Glasur og pynt

Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløte og smør til rett under kokepunktet, og hell det over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør det deretter godt sammen.


Sett kaken på en rist med papir under. Fordel glasuren utover kaken og dekorer med gullstrøssel. La glasuren sette seg før den løftes med stekespader over på et serveringsfat.