Polkagriskake

Oppskrift på en lekker rullekake i polkagrisform. En sikker suksess til julefesten.

ca. 10 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Polkagriskake

Kakedeig:

4 egg
1,5 dl sukker
50 g malte mandler
1,5 dl potetmel
3 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

1 dl bringebærsyltetøy
2 dl fløte
200 g kremost
0,5 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts peppermyntearoma etter ønske

Dekorasjon:

350 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Forvarm ovnen til 225 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene, og sikt inn i deigen. Bland forsiktig. Hell deigen i en langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. Stek kaken i ca. 8 minutter.

Legg et stykke bakepapir på arbeidsflaten, og strø med sukker. Hvelv forsiktig den stekte kaken over på det strødde bakepapiret, og løsne forsiktig av papiret på toppen. La kaken avkjøles i romtemperatur.

2

Fyll

Fordel syltetøyet over kaken. Visp fløten til krem, og bland med ferskosten. Tilsett sukker og eventuelt peppermyntearoma. Legg noen spiseskjeer av kremen til side, og fordel resten over syltetøyet. Rull kaken sammen med hjelp av bakepapiret, og la skjøten ligge på undersiden av kaken.

3

Montering

Skjær av ca. 20 cm av rullekaken, som skal bli den lange delen av polkagrisen. Skjær trekanter/skrå biter av resten av kaken, og sett sammen "svingen" til polkagrisen. Ved behov kan man skjære av litt mer av kaken, og fylle inn i mellomrommene hvis det blir noen.

4

Dekorasjon

Fordel resten av kremen over hele kaken. Farg 100 gram av den hvite sukkerfondanten med rød konditorfarge. Kjevle ut både den hvite og den røde sukkerfondanten. Dekk hele kaken med den hvite sukkerfondanten. Gjør overflaten glatt og jevn, og skjær bort eventuelle rester. Skjær den rødfargede sukkerfondanten i remser, og dekorer kaken så den blir stripete.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei