Viktig informasjon:

Dr. Oetker tilbakekaller produktet Choco Roses og Pink Roses grunnet spor av mandler.

Les mer

Polkagrismarengs uten egg

Oppskrift på pikekyss med peppermyntesmak uten egg

ca. 80 - 90 stykker

Enkel 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Polkagrismarengs uten egg

Ingredienser:

væsken fra en boks kikerter (400 grams boks, bruk kikertene til noe annet)
0,25 ts hvitvinseddik
0,25 krm salt
3 dl melis (150 g)
0,5 ts peppermyntearoma
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 100° C over- og undervarme. Legg bakepapir på tre bakeplater.


Pisk kikertsvann sammen med hvitvinseddik og salt på høy hastighet. Skummet skal være fast og hvitt med topper. Det skal holde seg i bollen om den snus på hodet. Det tar ca. 5-10 minutter.

2

Tilsett melis litt og litt (maks en spiseskje om gangen) under fortsatt pisking. Til slutt røres peppermyntearomaen inn med hjelp av en skje eller slikkepott.

3

Legg en tipp i en sprøytepose. Trykk ut litt rød konditorfarge i en liten skål og mal striper  med en liten pensel på innsiden av sprøyteposen fra tipp mot åpningen men pass på å la det være minst 5 cm ytterst uten farge så man slipper søl. Fyll på med marengsmassen og sprøyt ut ca 30 topper på hvert bakebrett.

4

Sett alle tre brettene inn i ovnen samtidig og la de steke i ca. 2 timer, eller til de kjennes tørre og harde ut på utsiden. La de stå i ovnen på ettervarmen så de blir hlet tørre og slipper bakepapiret.

5

Kan oppbevares i en lufttett beholder i inntil en uke.

6

Viktig å tenke på

* Pass på at både bakebollen og vispene re helt rene og tørre før bruk. Tørk gjerne av de med litt eddik og tørkepapir for å være helt sikker.
* Kikertvannet må være pisket så mye at det ikke slipper bollen når den settes på hodet før melis tilsettes.
* Tilsett bare litt og litt melis om gangen slik at røren ikke faller sammen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei