Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Polkagrismarengs uten egg

Oppskrift på pikekyss med peppermyntesmak uten egg

ca. 80 - 90 stykker

Enkel 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Polkagrismarengs uten egg

Ingredienser:

væsken fra en boks kikerter (400 grams boks, bruk kikertene til noe annet)
0,25 ts hvitvinseddik
0,25 krm salt
3 dl melis (150 g)
0,5 ts peppermyntearoma
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 100° C over- og undervarme. Legg bakepapir på tre bakeplater.


Pisk kikertsvann sammen med hvitvinseddik og salt på høy hastighet. Skummet skal være fast og hvitt med topper. Det skal holde seg i bollen om den snus på hodet. Det tar ca. 5-10 minutter.

2

Tilsett melis litt og litt (maks en spiseskje om gangen) under fortsatt pisking. Til slutt røres peppermyntearomaen inn med hjelp av en skje eller slikkepott.

3

Legg en tipp i en sprøytepose. Trykk ut litt rød konditorfarge i en liten skål og mal striper  med en liten pensel på innsiden av sprøyteposen fra tipp mot åpningen men pass på å la det være minst 5 cm ytterst uten farge så man slipper søl. Fyll på med marengsmassen og sprøyt ut ca 30 topper på hvert bakebrett.

4

Sett alle tre brettene inn i ovnen samtidig og la de steke i ca. 2 timer, eller til de kjennes tørre og harde ut på utsiden. La de stå i ovnen på ettervarmen så de blir hlet tørre og slipper bakepapiret.

5

Kan oppbevares i en lufttett beholder i inntil en uke.

6

Viktig å tenke på

* Pass på at både bakebollen og vispene re helt rene og tørre før bruk. Tørk gjerne av de med litt eddik og tørkepapir for å være helt sikker.
* Kikertvannet må være pisket så mye at det ikke slipper bollen når den settes på hodet før melis tilsettes.
* Tilsett bare litt og litt melis om gangen slik at røren ikke faller sammen.