Flag

Mandel-karamell-fudge

ca. 35 stykker
Middels
80 minutter
Smakfulle munnfuller dekorert som gaver.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
I stedet for mandler, kan man gjerne bruke f.eks. peanøtter eller pistasjnøtter.
Oppskriftstips
Den lyse sjokoladen i fudgen kan godt erstattes med mørk sjokolade. Fudgen får da en smak av trøffel
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Fugde
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
3 poserDr. Oetker Bakesjokolade Melk
30 gsmør
100 gsukker
400 gkondensert melk
1 ssDr. Oetker Vanilla Paste
Dekorasjon
2,5 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Dr. Oetker Dekorskrift

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Fudge

Rist mandlene i en tørr stekepanne med slippbelegg, og legg til side. Finhakk sjokoladen.


Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte. Tilsett sukker, og kok opp blandingen på middels varme til sukkeret er smeltet. Ha i kondensert melk, og kok opp igjen under konstant omrøring. Skru deretter varmen ned, tilsett sjokoladen og rør til den har smeltet.


Ta gryten av varmen, tilsett mandler og vaniljepasta og rør godt. Hell fudgen i en form. Gjør overflaten glatt og jevn, og sett kaldt i minst 12 timer. Skjær fudgen i biter på 3x3cm.

2

Dekorasjon

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vend fudgebitene i den smeltede sjokoladen, og legg til avkjøling på et stykke bakepapir.


Når sjokoladen har stivnet, dekoreres bitene med dekorskrift, så de ligner små julegaver. Oppbevar fudgen i en tett beholder i kjøleskap.

Oppskriftstips

  • I stedet for mandler, kan man gjerne bruke f.eks. peanøtter eller pistasjnøtter.
  • Den lyse sjokoladen i fudgen kan godt erstattes med mørk sjokolade. Fudgen får da en smak av trøffel