Flag

Vaniljekarameller

1 porsjon
Middels
60 minutter
Hjemmelaget godteri, pakk de gjerne inn i cellofan og gi bort til en som fortjener det.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
3 dlfløte
250 gsukker
60 gsmør
80 gsirup lys eller mørk
20 gDr. Oetker Flytende glukose (ca. 2 ss)
3 tsDr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose (ca. 2 ss)
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den får karamellfarge. Bruk et termometer og kok til massen når ca. 120 grader. Har du ikke termometer? Ta et glass kaldt vann og drypp en dråpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt.

2

Hell massen utover en smurt bakeplate og skjær karamellen i biter før den stivner helt. Pakk bitene inn i for eksempel farget cellofan eller mellomleggspapir.