Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Rabarbra- og eplekake med kanelstrø

1 langpanne

1 liten langpanne

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rabarbra- og eplekake med kanelstrø

Kakedeig:

4,5 dl hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,5 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
125 g kesam mager
1 dl melk
1 dl rapsolje eller solsikkeolje

Fruktfyll:

750 g epler
750 g rabarbra

Kanelstrø:

3 dl hvetemel
1,5 ts kanel
1,5 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
125 g mykt smør

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Skrell epler og rabarbra og del frukten i biter.

2

Smør en langpanne (ca. 30x40 cm) og sett stekovnen på 180 °C.

3

Bland mel og bakepulver og tilsett resten av ingrediensene i deigen. Rør sammen til en smidig deig. Rør ikke for lenge!

4

Trykk ut deigen i langpannen og dekk deigen med fruktbitene.

5

Bland mel, kanel, sukker og vaniljesukker til strøsselet. Bland i det myke smøret og visp det sammen med en mikser. Fordel blandingen over kaken.

6

Stek i ca. 45 minutter.

Server med vaniljesaus, is eller pisket kremfløte.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.