Marokkansk appelsinmandelkake
ca. 12 stykker
Middels
Saftig kake med mandler og appelsin.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
4
appelsiner
175 g
smør
200 g
malte mandler
3
egg
270 g
sukker
180 g
hvetemel
1 klype
salt
Tilberedelse :
80 minutter
1
Tilberedning
Sett ovnen på 175 °C varmluft.
2
Smelt smøret i en kjele og sett den til side.
3
Riv appelsinskallet med en fin rasp, unngå den hvite delen av skallet som smaker bittert. Press saften fra alle appelsinene.
4
Visp sukker og egg til en luftig røre. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og vend det i røren. Vend inn malte mandler og så det smeltede smøret. Tilsett 1/4 av appelsinsaften og det revne appelsinskallet.
5
Smør og strø en springform. Hell røren i formen og stek kaken i 40- 45 minutter. La den avkjøle.
6
Dekorasjon
Fordel resten av appelsinsaften over kaken og strø et tynt fint lag med kanel. Dekorer med mandelflak.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Verdens beste![]()

60 MinMiddels
Verdens beste
60 MinMiddels
Verdens beste
Bløtkake med sjokolade og Disco- linser![]()

120 MinMiddels
Bløtkake med sjokolade og Disco- linser
120 MinMiddels
Bløtkake med sjokolade og Disco- linser
Bløtkake med ananas![]()

120 MinMiddels
Bløtkake med ananas
120 MinMiddels
Bløtkake med ananas
Sjokolademoussekake med browniebunn![]()

180 MinMiddels
Sjokolademoussekake med browniebunn
180 MinMiddels
Sjokolademoussekake med browniebunn
Marengskake med bringebær![]()

80 MinMiddels
Marengskake med bringebær
80 MinMiddels
Marengskake med bringebær
Midtvinternattsdrøm![]()

100 MinMiddels
Midtvinternattsdrøm
100 MinMiddels
Midtvinternattsdrøm
Sitronmåne![]()

100 MinMiddels
Sitronmåne
100 MinMiddels
Sitronmåne