Flag

Marokkansk appelsinmandelkake

ca. 12 stykker
Middels
80 minutter
Saftig kake med mandler og appelsin.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4appelsiner
175 gsmør
200 gmalte mandler
3egg
270 gsukker
180 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 klypesalt
Dekorasjon
kanel etter ønske
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50 gram)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)
1

Tilberedning

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

2

Smelt smøret i en kjele og sett den til side.

3

Riv appelsinskallet med en fin rasp, unngå den hvite delen av skallet som smaker bittert. Press saften fra alle appelsinene.

4

Visp sukker og egg til en luftig røre. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og vend det i røren. Vend inn malte mandler og så det smeltede smøret. Tilsett 1/4 av appelsinsaften og det revne appelsinskallet.

5

Smør og strø en springform. Hell røren i formen og stek kaken i 40- 45 minutter. La den avkjøle.

6

Dekorasjon

Fordel resten av appelsinsaften over kaken og strø et tynt fint lag med kanel. Dekorer med mandelflak.