Sitronterte med marengs

Tertebunn fylt med sitronkrem og toppet med marengs.

1 paiform

Vanskelig 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronterte med marengs

Mørdeig:

200 g hvetemel
70 g melis
125 g smør i terninger, kaldt
1 eggeplomme str. M/L
1 - 2 ss kaldt vann (om nødvendig)

Sitronkrem:

1,5 dl sitronsaft (3-4 sitroner)
1,5 ts maismel
200 g sukker
125 g mykt smør
5 eggeplommer str. M/L

Marengs:

225 g sukker
6 ss vann
4 eggehviter str. M/L

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig

Bland hvetemel og melis og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen raskt med eggeplommen. Blir deigen tørr tilsettes litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30- 45 minutter.

2

Sett stekovnen på 190 °C over- og undervarme.

3

Kjevle mørdeigen ut mellom to bakepapir. Trykk deigen forsiktig ned i en smurt paiform (Ø 24 cm) og skjær av deig som er til overs.

Prikk mørdeigen med en gaffel eller legg et bakepair over deigen og fyll opp formen med tørkede bønner.

Stek tertebunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter til den er gyldenbrun. Avkjøl tertebunnen i formen på en bakerist.

4

Sitronkrem

Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en gryte, varm den opp på middels varme og rør hele tiden til den tykner. Det tar 10- 15 minutter. Varmes kremen for raskt opp til kokepunktet vil den ikke tykne som den skal.

Hell sitronkremen på den helt avkjølte bunnen og la den stå i kjøleskapet og sette seg i minst to timer, gjerne natten over.

5

Marengs

Varm sukker og vann langsomt opp i en kjele til sukkerlaken når en temperatur på 115 °C. Om du ikke har et termometer, kan du bruke "kuletesten": ta bittelitt av sukkerlaken opp med en skje og legg det i kaldt vann. Hvis det kan rulles til en liten myk kule er den varm nok. Sukkerlaken skal ha konsistens som sirup, men være helt gjennomsiktig (ikke gyllen).

Pisk eggehvitene til de lager myke topper. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk til marengsen er helt avkjølt og fast.

Fyll marengsmassen i en sprøytepose med stjernetipp og lag små topper over hele terten slik at sitronkremen er dekket. Bruk en crème brûlée- brenner til å brune marengsen gyllen. Alternativt kan terten settes under grillen på midterste rille i stekovnen, men hold øye med den så marengsen ikke blir brent.

Server terten med en gang, eller oppbevar den på et tørt sted inntil den skal spises.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei