Flag

Churros

ca. 20 - 30 stykker
Vanskelig
60 minutter
Også kalt spansk doughnut. Smaker nydelig med varm kakao til.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Deigen kan gjerne lages klar og oppbevares i sprøyteposen i kjøleskap inntil steking. Så er det enkelt og raskt å servere varme churros etter f.eks. en deilig skitur.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
1,5 dlvann
0,25 tssalt
50 gsmør
175 ghvetemel
75 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tsDr. Oetker Bakepulver
2egg
olje til steking
Pynt
melis eller sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Kok opp vann, smør og salt i en gryte. Tilsett alt hvetemelet på en gang, og rør godt til deigen har form som en kule og slipper gryten.

2

Ha deigen i en bolle og bland i sukker, vaniljesukker, bakepulver og eggene (et egg om gangen). Deigen skal være fast, blank og seig.

3

Ha deigen i en sprøytepose med stjerneformet tupp. Varm opp oljen i en gryte eller bruk en frityrgryte med ny og ren olje. Press deigen ut av sprøyteposen og rett ned i oljen i stenger på 15 cm. Skjær av med en kniv eller saks. Lag kun noen få om gangen og stek dem i 4-5 min. til de er gyldne og sprø. Pass på at oljen ikke blir for varm, for da vil deigen være rå inni, selv om den er brun utenpå.

4

Ta stengene opp med en hullskje, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg. Dryss straks med siktet melis og server gjerne med sjokoladesaus.

Oppskriftstips

  • Deigen kan gjerne lages klar og oppbevares i sprøyteposen i kjøleskap inntil steking. Så er det enkelt og raskt å servere varme churros etter f.eks. en deilig skitur.