Sjokoladekake uten tilsatt sukker

Prøv vår sjokoladekake med avokadofrosting, kaken er uten tilsatt sukker, gluten og laktose.

6 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake uten tilsatt sukker

Kakebunn:

2 egg str. M/L
100 g sukrin
1 knivsodd salt
0,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
100 g mandelmel
25 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
70 ml mandelmelk
20 g kokosolje , flytende

Sjokoladekrem med avokado:

1 avokado , moden
10 g Dr. Oetker Bakekakao
20 g sukrin

Pynt:

30 g friske solbær
40 g friske blåbær
1 ss kakaonibs
spiselige blomster (kan sløyfes)

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. 
Legg bakepapir i bunnen av en springform (ø 20 cm).

1

Kakebunn

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene stive sammen med sukrin og salt. 

I en annen bolle piskes eggeplommer skummende sammen med vaniljeekstrakt. Rør inn mandelmel, kakaopulver og bakepulver i eggeplommene. Tilsett mandelmelk og kokosolje litt og litt. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Ha røren i springformen (ø 20 cm) med bakepapir i bunn. 

Stek kaken midt ovnen i 25-30 minutter, og la den avkjøles helt. 

2

Sjokoladekreme med avokado

Del avocadoen, ta ut stenen og bruk en skje til å ta ut avocadoen. Ha avocado, kakaopulver og sukrin i en bolle, og bruk en stavmikser til å lage en glatt og kremet masse. 

Fjern bakepapiret fra den avkjølte kaken og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken. Dekorer med blåbær, solbær, kakaonibs og eventuelt spiselige blomster.

Tips

Sukrin kan byttes ut med tilsvarende mengde dadler.
Bruk gjerne sesongens bær til pynt, f. eks. kirsebær og jordbær.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei