Flag

Sjokoladelangpannekake med Nesquik®

16 - 20 porsjoner
Enkel
145 minutter
En mild og god sjokoladelangpannekake, som fint kan lages kvelden før. Sjokoladekaken er perfekt for de som foretrekker lys sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
190 gsmør , romtemperert
250 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3egg str. M/L
375 ghvetemel
3 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 tssalt
60 gNesquik®
2,5 dlmelk (evnt. kjernemelk)
Glasur
50 gsmør , romtemperert
250 gmelis
60 gNesquik®
2 - 3 ssmelk
Dekorasjon
Dr. Oetker Chokodekor

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Chokodekor

Sett stekeovnen på 190 °C over- og undervarme.

1

kakebunn

Pisk smør, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen og pisk grundig etter hvert egg. 

Bland mel, bakepulver, salt og Nesquik® sammen i en annen bolle. Sikt det i den piskede blandingen, tilsett melk og rør røren sammen.

Fordel røren i en smurt og meldrysset langpanne(20 x 30 cm) eller en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er stekt ferdig. Det skal ikke være noe kakebunn på bakepinnen. La kaken bli helt avkjølt før glasuren legges på.

2

Glasur og dekorasjon

Bland smør, melis og Nesquik® godt sammen i en bolle. Rør litt og litt melk i blandingen til glasuren får samme konsistens som romtemperert smør. Bruk gjerne en spatula til å fordele glasuren jevnt over den avkjølte kaken.

Dryss strøssel utover kaken.