Flag

Sjokoladelangpannekake med kakao

ca. 24 porsjoner
Enkel
45 minutter
En superenkel og supergod sjokoladekake i langpanne. Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no"
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
175 gsmør
6,5 dlkefir eller kulturmelk
350 gsukker
2 tsDr. Oetker Natron
500 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4 ssDr. Oetker Bakekakao
Glasur
75 gsmør
1 tspulverkaffe
4 sskokende vann
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ssDr. Oetker Bakekakao
400 gmelis
Dekor
1 poseDr. Oetker Geléhjerter

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Geléhjerter

Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no

1

Tilberedning

Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle, og rør i sukker og natron. Sikt sammen mel, vaniljesukker og kakaopulver og rør dette i vekselsvis med avkjølt smør.

2

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

3

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og ha i. Bland så i vaniljesukker og kakao og rør til alt er godt blandet. Tilsett til slutt melis og rør til glasuren er glatt og blank. Avkjøl til glasuren har passe smørekonsistens.

4

Bre glasuren over kaken med en smørekniv. Del kaken i biter og pynt med gelehjerter.


Tips

Kaken er holdbar i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse.