Glutenfri gresskarkake med mandler
16 - 20 porsjoner
Enkel
55 minutter
Glad i gresskar? Prøv vår glutenfrie gresskarkake med glasur av hvit sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Kakebunn
300 g
hokkaidogresskar
5
egg str. M/L
70 ml
agavesirup
1 knivsodd
salt
250 g
mandelmel
0,5 ts
kanel
1 ss
maisstivelse
Glasur med hvit sjokolade
150 g
hvit sjokolade
2 ss
solsikkeolje
ca. 0,5 - 1 ts
15 g
gresskarfrø , hakkede
Totalt :
55 minutter
Tilberedelse :
25 minutter
1
Sett stekeovnen på 165 °C over- og undervarme eller 155 °C varmluft.
2
Kakebunn
Riv gresskaret grovt. Ha gresskar i en bolle og tilsett egg, agavesirup, salt, mandelmel, bakepulver, kanel og maisstivelse. Rør det godt sammen.
Kle en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om den er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe deig på pinnen. La kaken avkjøles helt.
3
Glasur av hvit sjokolade
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Rør så inn oljen og den grønne konditorfargen.
Ta den avkjølte kaken ut av formen. Hell sjokoladen på kaken og fordel den jevnt utover. Dryss over de hakkede gresskarkjernene.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER