Flag

Glutenfri gresskarkake med mandler

16 - 20 porsjoner
Enkel
55 minutter
Glad i gresskar? Prøv vår glutenfrie gresskarkake med glasur av hvit sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
300 ghokkaidogresskar
5egg str. M/L
70 mlagavesirup
1 knivsoddsalt
250 gmandelmel
3 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 tskanel
1 ssmaisstivelse
Glasur med hvit sjokolade
150 ghvit sjokolade
2 sssolsikkeolje
ca. 0,5 - 1 tsDr. Oetker Grønn Konditorfarge
15 ggresskarfrø , hakkede

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Sett stekeovnen på 165 °C over- og undervarme eller 155 °C varmluft.

1

Kakebunn

Riv gresskaret grovt. Ha gresskar i en bolle og tilsett egg, agavesirup, salt, mandelmel, bakepulver, kanel og maisstivelse. Rør det godt sammen.

Kle en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om den er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe deig på pinnen. La kaken avkjøles helt.

2

Glasur av hvit sjokolade

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Rør så inn oljen og den grønne konditorfargen.

Ta den avkjølte kaken ut av formen. Hell sjokoladen på kaken og fordel den jevnt utover. Dryss over de hakkede gresskarkjernene.