Sjørøverskute

Flott sjokoladekake til sjørøveren

10 - 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjørøverskute

Kakebunn:

5 egg
4 dl sukker
1 dl melk
5,5 dl hvetemel
300 g smør smeltet
4 ts Dr. Oetker Bakepulver
4 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4 ss Dr. Oetker Bakekakao

glasur:

75 g smør
300 g melis
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ss Dr. Oetker Bakekakao
5 ss kaffe
Dr. Oetker Svart Konditorfarge

Dekor:

Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Chocolate Stars
Dr. Oetker Chokodekor

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre sammen og tilsett vekselvis med smeltet smør.

Rør inn melken til slutt.

Stekes i langpanne (40×30 cm) på 180 grader i 25-30 minutter. 

2

Glasur

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur.

3

Montering av kaken

Skjær ut to like store stykker på ca. 11 cm. Legg stykkene opppå hverandre og skjær til en båt-form. Bruk den siste delen av kaken og lag en forhøyning foran og bak på skipet. 

Smør kaken sammen med litt av glasuren (mellom lagene), bruk resten av glasuren utenpå og oppå kaken. 

Dekorer skipet med sjokoladestjerner og strøssel. (Seglene er kjøpt hos søstrene Grene). Om glasuren stivner og blir vanskelig å håndtere, bare varm den litt opp.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei