Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjørøverskute

10 - 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjørøverskute

Kakebunn:

5 egg
4 dl sukker
1 dl melk
5,5 dl hvetemel
300 g smør smeltet
4 ts Dr. Oetker Bakepulver
4 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4 ss Dr. Oetker Bakekakao

glasur:

75 g smør
300 g melis
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ss Dr. Oetker Bakekakao
5 ss kaffe
Dr. Oetker Svart Konditorfarge

Dekor:

Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Chocolate Stars
Dr. Oetker Chokodekor

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre sammen og tilsett vekselvis med smeltet smør.

Rør inn melken til slutt.

Stekes i langpanne (40×30 cm) på 180 grader i 25-30 minutter. 

2

Glasur

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur.

3

Montering av kaken

Skjær ut to like store stykker på ca. 11 cm. Legg stykkene opppå hverandre og skjær til en båt-form. Bruk den siste delen av kaken og lag en forhøyning foran og bak på skipet. 

Smør kaken sammen med litt av glasuren (mellom lagene), bruk resten av glasuren utenpå og oppå kaken. 

Dekorer skipet med sjokoladestjerner og strøssel. (Seglene er kjøpt hos søstrene Grene). Om glasuren stivner og blir vanskelig å håndtere, bare varm den litt opp.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.