Tricolore-lagkake

Denne kaken er fest å skjære i! Den består av kakebunner i tre forskjellige farger og er fylt med en syrlig lemon curd.

12 - 16 kakestykker

Enkel 75 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Tricolore-lagkake

Kakebunner:

9 egg str M/L
240 g sukker
70 g potetmel
170 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Blå Konditorfarge

Syrlig Krem:

4,5 dl Q-Meieriene kremfløte
2 dl crème fraîche
4 ss melis
1 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
1 ts sitronsaft
1 dl lemon curd (eventuelt bringebærsyltetøy)

Dekorasjon:

2 dl mascarpone
2 dl Q-Meieriene kremfløte
2 ss melis
1 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Sweetheart strøssel

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 220 °C over- og undervarme.

1

Kakebunner

Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver i en bolle.

I en annen bolle piskes egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Jo mer du pisker, jo lettere og luftigere blir bunnene. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Del røren i tre like store deler og farg hver del med henholdsvis rød, grønn og blå konditorfarge ved å vende fargen forsiktig inn i røren til fargen er jevn. Husk at siden det er egg som er gult  i røren vil dette påvirke det fargede resultatet

Smør  og dryss mel i en springform (Ø 24 cm) og ha en av de fargede rørene i. Stek bunnen midt i ovnen i 5-6 minutter til den er lett gylden. Vend den ut på et stykke bakepapir og la den avkjøles på en bakerist.

Rengjør formen og gjenta, eventuelt stek bunnene i hver sine springformer.

2

Syrlig krem

Pisk alle ingrediensene bortsett fra lemon curd sammen til det blir en litt luftig krem.

Plasser en kakering eller en springform uten bunn på et kakefat og legg i den rødlige kakebunnen. Smør et jevnt lag med lemon curd (eventuelt bringebærsyltetøy) og fordel så halvparten av den syrlige kremen over. Legg på den grønne bunnen og gjenta med lemon curd og syrlig krem. Til slutt legges den blålige bunnen på. La kaken sette seg i kjøleskap i minst to timer eller gjerne over natten.

3

Dekorasjon

Fjern kakeringen. Pisk mascarpone, fløte, melis og vaniljeekstrakt sammen til en krem og dekk kaken med et jevnt lag like før servering. Dekorer med de rosa perlene fra Sweetheart- strøsselet.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei