Flag

Tricolore-lagkake

12 - 16 kakestykker
Middels
225 minutter
Denne kaken er fest å skjære i! Den består av kakebunner i tre forskjellige farger og er fylt med en syrlig lemon curd.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunner
9egg str M/L
240 gsukker
70 gpotetmel
170 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Syrlig Krem
4,5 dlQ-Meieriene kremfløte
2 dlcrème fraîche
4 ssmelis
1 ssTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
1 tssitronsaft
1 dllemon curd (eventuelt bringebærsyltetøy)
Dekorasjon
2 dlmascarpone
2 dlQ-Meieriene kremfløte
2 ssmelis
1 ssTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Sweetheart strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel

Sett stekeovnen på 220 °C over- og undervarme.

1

Kakebunner

Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver i en bolle.

I en annen bolle piskes egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Jo mer du pisker, jo lettere og luftigere blir bunnene. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Del røren i tre like store deler og farg hver del med henholdsvis rød, grønn og blå konditorfarge ved å vende fargen forsiktig inn i røren til fargen er jevn. Husk at siden det er egg som er gult  i røren vil dette påvirke det fargede resultatet

Smør  og dryss mel i en springform (Ø 24 cm) og ha en av de fargede rørene i. Stek bunnen midt i ovnen i 5-6 minutter til den er lett gylden. Vend den ut på et stykke bakepapir og la den avkjøles på en bakerist.

Rengjør formen og gjenta, eventuelt stek bunnene i hver sine springformer.

2

Syrlig krem

Pisk alle ingrediensene bortsett fra lemon curd sammen til det blir en litt luftig krem.

Plasser en kakering eller en springform uten bunn på et kakefat og legg i den rødlige kakebunnen. Smør et jevnt lag med lemon curd (eventuelt bringebærsyltetøy) og fordel så halvparten av den syrlige kremen over. Legg på den grønne bunnen og gjenta med lemon curd og syrlig krem. Til slutt legges den blålige bunnen på. La kaken sette seg i kjøleskap i minst to timer eller gjerne over natten.

3

Dekorasjon

Fjern kakeringen. Pisk mascarpone, fløte, melis og vaniljeekstrakt sammen til en krem og dekk kaken med et jevnt lag like før servering. Dekorer med de rosa perlene fra Sweetheart- strøsselet.