Flag

Marengskake med bringebær

10 - 12 kakestykker
Middels
80 minutter
Nyt gjerne denne kaken en varm sommerdag.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengsbunner
3egg
180 gsukker
1 sssitronsaft
Bringebærkrem
2,5 dlfløte
2 dlcrème fraîche
6 ssmelis
2 ssbringebærsyltetøy
Dekorasjon
500 gbringebær
littmelis

Se produkter

1

Marengsbunner

Bland eggehviter, sukker og sitronsaft sammen i en skål som tåler varme. Plasser skålen over vannbad, rør jevnlig og varm opp til sukkeret har løst seg opp.


Sett ovnen på 130 grader varmluft. Legg bakepapir på to stekeplater.


Visp marengsmassen i 5-7 minutter til den er blank, skinnende og avkjølt. Fordel marengsmassen i 3 like store sirkler (Ø 20cm) på stekeplatene. Sett stekeplatene i ovnen, og skru ned varmen til 90 grader. Stek marengsbunnene i 90 minutter, skru deretter av ovnen. La bunnene avkjøles i ovnen før de forsiktig taes av bakepapiret.

2

Bringebærkrem

Visp fløte, creme fraiche og melis til en luftig krem, vend inn bringebærsyltetøyet til slutt.

3

Montering

Legg en marengsbunn på et serveringsfat (det kan være vanskelig å flytte kaken etter at den er ferdig laget). Fordel 1/3 av kremen utover bunnen, og 1/3 av bringebærene. Legg en ny marengsbunn over, og fordel 1/3 av kremen og 1/3 av bringebærene også på dette laget. Legg den siste marengsbunnen over dette igjen, og fordel resten av kremen på toppen. Pynt kaken med de resterende bringebærene.


Server kaken med det samme, eller la den stå max. 1 time i kjøleskap. Hvis kaken står lenger, blir marengsbunnene myke. Dryss gjerne kaken med litt melis like før servering.