Trøffelkuler med ruby-, lys- og mørk bakesjokolade

Smakfulle trøfler med kvalitetssjokolade

ca. 90 stykker

Middels 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Trøffelkuler med ruby-, lys- og mørk bakesjokolade

Grunnoppskrift trøfler:

250 g Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
250 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
250 g Dr. Oetker Bakesjokolade Ruby
1 dl fløte

preparation

Tilberedning

1

Slik lager du trøffelkuler

1. Fløten gis et oppkok.
2. Hell fløten over sjokoladen. La stå litt før du rører glatt.
3. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
4. Trill kuler og sett kjølig.
5. Trill kulene i 100 g smeltet sjokolade som enten er temperert, eller tilsatt 2 ss smør. Deretter kan kulene vendes i melis, kakao, sjokoladeflak (dra en kniv langs en sjokoladeplate). Hvite sjokoladestriper lages ved å smelte ca. 20 g hvit sjokolade. Ha sjokoladen i en pose og klipp et lite hull. Sprøyt på striper på trøffelkulene.

PS. Trøffelmassen kan tilsettes smak, for eksempel cognac, grand marnier, kaffe, honning, rom eller lignende. Alkohol vil gjøre massen noe bløtere, så tilsett litt mer sjokolade dersom du velger det. Bruk gjerne hansker når du skal trille kulene og rulle dem i smeltet sjokolade.

2

Tips til temperering

Smelt sjokoladen til mellom 40 og 50  grader (over vannbad eller i mikrobølgeovn).  Hell 2/3 deler av sjokoladen utover et bord og dra den utover. Så snart du merker at sjokoladen begynner å tykne tar du den over i bollen igjen. Temperaturen på sjokoladen skal da være rundt 25- 28 grader. Varm sjokoladen opp til 31-32 grader igjen. Så er sjokoladen klar til bruk.

Saltstengene blir myke av å stå i kaken, så ikke plasser juletrærne i kaka før den skal serveres. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei