Vaffelkake med krem og bær

Gjør hjemmelagde vafler om til en deilig kake fylt med krem, bringebær og jordbær.

ca. 4 - 5 porsjoner

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vaffelkake med krem og bær

Vafler:

100 g smør eller margarin
60 g sukker
1,5 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt
2 egg
180 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,75 dl skummet kulturmelk
2 ss honning

Fyll:

2,5 dl fløte
125 g kesam (kvarg)
60 g sukker
2 ss sitronsaft
150 g jordbær
150 g bringebær

Dekorasjon:

melis
mynteblad

preparation

Tilberedning

1

Vafler

Pisk smøret og tilsett litt og litt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk til det er godt blandet og så la det så stå på høyeste hastighet i 30 sekunder.

2

Bland hvetemel og bakepulver. Tilsett vekselsvis litt hvetemel og skummet kulturmelk i smørblandingen. Bland det på middels hastighet. Tilsett så egg og honning. La røren hvile i 20 minutter så hvetemelet sveller.

3

Smør vaffeljernet med litt smør, og stek vaflene på middels temperatur til de er gyldne og sprø. La de avkjøle seg på en bakerist.

4

Fyll

Pisk kremfløten stiv. I en annen bolle blandes kesam, sukker og sitronsaft. Vend så inn den piskede kremen i kesamblandingen.

5

Del jordbærene i skiver og bringebærene i to. Spar gjerne noen hele bringebær til pynt. Legg en vaffelplate på et fat og fordel 1/4 del av kremen på vaffelen. Fordel så jordbær og bringebær utover vaffelen, ca 1/4 på hvert lag. Legg på en ny vaffel og gjenta. Strø melis på toppen av kaken og dekorer med mynteblad.

6

Kaken bør fylles rett før servering for best mulig resultat.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei