
Valnøtt- og mandelterte
1 springform
Middels
80 minutter
Tertebunn med fyll av honning, mandler og valnøtter
Ingredienser
Slik gjør du
Tertedeig
3 dl
hvetemel
0,5 ts
salt
1 dl
melis
100 g
smør
1
egg
Valnøtt- og mandelfyll
3
egg
1,5 dl
honning
25 g
smeltet smør
revet appelsinskall fra en usprøytet appelsin
2 pakker
100 g
valnøtter
Se produkter
Tilberedelse :
80 minutter
1
Tilberedning tertebunn
Bland mel, salt, melis og vaniljesukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggene og elt sammen til en deig. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time.
2
Elt deretter deigen lett, og trykk den ut i en smurt springform, ca 24 cm i diameter.
3
Valnøtt- og mandelfyll
Sett ovnen på 175 grader. Rist de hakkede mandlene raskt i en tørr stekepanne.
4
Visp sammen honning, egg, smør, vaniljesukker og revet appelsinskall. Tilsett mandler og valnøtter. Hell fyllet over tertebunnen.
5
Stek på 175 grader i 30-40 min. La kaken avkjøles helt før servering.
Oppskriftstips
Server gjerne kaken med litt vispet krem eller vaniljeis.
Tips
Tips: Server gjerne kaken med litt vispet krem eller vaniljeis.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Enkel marengskake![]()

120 MinMiddels
Enkel marengskake
120 MinMiddels
Enkel marengskake
Cheesecake New York Style![]()

75 MinMiddels
Cheesecake New York Style
75 MinMiddels
Cheesecake New York Style
Passion cheesecakes![]()

100 MinMiddels
Passion cheesecakes
100 MinMiddels
Passion cheesecakes
Dansk Drømmekake![]()

40 MinMiddels
Dansk Drømmekake
40 MinMiddels
Dansk Drømmekake
Vaffelkake med krem og bær![]()

40 MinMiddels
Vaffelkake med krem og bær
40 MinMiddels
Vaffelkake med krem og bær
Valnøttbrownie![]()

60 MinMiddels
Valnøttbrownie
60 MinMiddels
Valnøttbrownie
Rullekake med sitron og kesam![]()

40 MinMiddels
Rullekake med sitron og kesam
40 MinMiddels
Rullekake med sitron og kesam
Følg Dr. Oetker på sosiale medier