Flag

Valnøtt- og mandelterte

1 springform
Middels
80 minutter
Tertebunn med fyll av honning, mandler og valnøtter
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Server gjerne kaken med litt vispet krem eller vaniljeis.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Tertedeig
3 dlhvetemel
0,5 tssalt
1 dlmelis
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
100 gsmør
1egg
Valnøtt- og mandelfyll
3egg
1,5 dlhonning
25 gsmeltet smør
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet appelsinskall fra en usprøytet appelsin
2 pakkerDr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
100 gvalnøtter

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
1

Tilberedning tertebunn

Bland mel, salt, melis og vaniljesukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggene og elt sammen til en deig. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time.

2

Elt deretter deigen lett, og trykk den ut i en smurt springform, ca 24 cm i diameter.

3

Valnøtt- og mandelfyll

Sett ovnen på 175 grader. Rist de hakkede mandlene raskt i en tørr stekepanne.

4

Visp sammen honning, egg, smør, vaniljesukker og revet appelsinskall. Tilsett mandler og valnøtter. Hell fyllet over tertebunnen.

5

Stek på 175 grader i 30-40 min. La kaken avkjøles helt før servering.

Oppskriftstips

  • Server gjerne kaken med litt vispet krem eller vaniljeis.