Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Valnøttbrownie

Ca. 24 biter

om 24 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Valnøttbrownie

Kakedeig:

200 g mørk sjokolade
50 g smør
2 egg
2,5 dl sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
0,25 ts Dr. Oetker Bakepulver
50 g valnøtter

Glasur:

250 g kesam
0,5 dl crème fraîche
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Bryt sjokoladen i biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett smøret og rør godt.

2

Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig og hvitt. Bland i sjokoladen. Bland mel, bakepulver og valnøtter og vend det inn i røren. Rør forsiktig til røren er jevn.

3

Smør og strø en liten form, ca. 20*25 cm. Hell røren i formen og stek på 175 °C i 20- 25 minutter. Kaken skal være litt seig i midten. La kaken avkjøles før glasuren smøres på.

4

Glasur

Bland kesam, crème fraîche, kakao og vaniljesukker til en glatt røre. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Bland i sjokoladen under kraftig røring. Smør glasuren over kaken og del den i firkanter.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.