
Glutenfri, vegansk sjokoladekake
8 stykker
Middels
60 minutter
Kake som kan spises av de fleste
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
0,5 dl
2 dl
glutenfri melblanding (rismel kan også brukes, gir en mer kompakt kake)
100 g
mandelmel
1 ss
arrowroot
1,75 dl
sukker
0,5 ts
salt
2 dl
matolje , solsikke
175 g
tofu
Se produkter
Tilberedelse :
60 minutter
1
Tilberedning
Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme.
Smør og strø en 18 cm springform.
2
Bland alle de tørre ingrediensene i en skål. Legg tofuen i en mikser sammen med olje og vaniljestang og rør til det er en glatt masse.
3
Bland tofuen med de tørre ingrediensene og hell røren i springformen. Stek i 45- 50 minutter, kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.
4
La kaken avkjøle. Dekorer med siktet kakaopulver og frøene fra et granateple.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Champagnebløtkake![]()

80 MinMiddels
Champagnebløtkake
80 MinMiddels
Champagnebløtkake
Prikkete rullekake![]()

40 MinMiddels
Prikkete rullekake
40 MinMiddels
Prikkete rullekake
Festkake med fondant![]()

120 MinMiddels
Festkake med fondant
120 MinMiddels
Festkake med fondant
Snøhvit, engelsk julekake![]()

120 MinMiddels
Snøhvit, engelsk julekake
120 MinMiddels
Snøhvit, engelsk julekake
Glutenfri gresskarpai![]()

50 MinMiddels
Glutenfri gresskarpai
50 MinMiddels
Glutenfri gresskarpai
Gulrot- og urteterte![]()

90 MinMiddels
Gulrot- og urteterte
90 MinMiddels
Gulrot- og urteterte
Eplekake med kanelmarengs![]()

60 MinMiddels
Eplekake med kanelmarengs
60 MinMiddels
Eplekake med kanelmarengs
Følg Dr. Oetker på sosiale medier