for oppskriften Vinterkake
150 g | smør , romtemperet |
200 g | sukker |
2 dl | lettmelk |
5 | eggehviter |
2 ts | Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract |
275 g | hvetemel |
3 ts | Dr. Oetker Bakepulver |
1 ts | Dr. Oetker Blå Konditorfarge |
1 ts | Dr. Oetker Lilla Konditorfarge |
300 g | blåbær , gjerne frosne |
85 g | sukker |
50 g | smør |
4 | eggeplommer |
2 ss | maisstivelse |
100 g | hvit sjokolade , hakket og av god kvalitet |
3 dråper | Dr. Oetker Blå Konditorfarge |
Dr. Oetker Super Hero | |
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel | |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls |
4 | eggehviter |
175 g | sukker |
200 g | smør |
2 ts | Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract |
2 ts | Dr. Oetker Blå Konditorfarge |
50 g | Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant |
Dr. Oetker Writing Gel Silver | |
Dr. Oetker Super Hero | |
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel | |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls | |
Dr. Oetker Silver Glitter Spray | |
pikekyss |
Bunnen på denne kaken er en såkalt "hvit kake", det vil si en kake uten eggeplommer. Den er derfor spesielt godt egnet til å farge. Det brukes 3 små springformer i denne oppskriften, velg en størrelse mellom 15- 18 cm.
Sett stekeovnen på 175 °C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk melk, eggehviter og vaniljeekstrakt sammen i en annen bolle . Sikt mel og bakepulver sammen i en tredje bolle.
Ha skiftvis mel- og melkeblanding i smørblandingen og vend røren sammen.
Ha 1/3 del av røren i en smurt springform (ø 18 cm) med bakepapir i bunnen. Neste 1/3 av røren farges blå og has i en smurt springform (ø 18 cm). Den siste 1/3 farges lilla og has også i en springform (ø 18 cm). Stek kakene midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk med en bakepinne om kakene er ferdig stekt. La de avkjøles helt.
Varm opp blåbærene i en kjele på svak varme inntil det kommer væske ut av bærene. Skru opp varmen og la bærene simre litt. Sil saften fra bærene. Hell 2 dl bærsaft tilbake i kjelen. Tilsett sukker, smør, eggeplommer og maisstivelse. Varm opp blandingen under konstant omrøring. La det koke inntil blandingen tykner. Ta den av varmen og la den avkjøles helt i kjøleskap.
Ha den hakkede hvite sjokoladen i en plastskål som tåler mikrobølgeovn. Varm opp sjokoladen i 10 sekunder av gangen. Ta ut bollen og rør mellom hver runde. Når sjokoladen begynner å smelte, varmes den i 5 sekunder av gangen inntil den har en temperatur på 28-30°C. Temperaturen på sjokoladen må ikke overstige 30°C.
Farg sjokoladen med blå konditorfarge. Spre så sjokoladen utover en bit bakepapir i et tynt jevnt lag, ca. 2 cm tykkt. Dryss med strøslene og sølvperlene og la sjokoladen sette seg. Når sjokoladen har stivnet knekkes den i passende biter.
Ha eggehviter og sukker i en bolle som tåler varme. Sett bollen over vannbad og varm det forsiktig opp inntil det begynner å skumme og når en temperatur på 65 °C. Ta skålen av vannbadet og pisk inntil marengsen blir romtemperert. Dette gjøres enklest i en kjøkkenmaskin. Del smøret i små terninger og tilsett det i marengsen litt av gangen under konstant pisking. Blir smørkremen for tynn kan den settes i kjøleskap i et par minutter, for så å piske den igjen. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk det godt inn.
Ha en del av smørkremen i en sprøytepose med en stor rund tipp. La resten som skal brukes til å dekke kaken bli i bollen.
Sett den blå kakebunnen på et serveringsfat. Sprøyt en stripe med smørkrem langs hele kanten av kaken. Fordel halvparten av blåbærfyllet på midten av kakebunnen og ut til smørkremen. Ha på den lilla kakebunnen og gjenta med smørkrem langs kanten og resten av blåbærfyllet. Legg så på den lyse kakebunnen. Smør hele kaken med et tynt lag smørkrem, og sett den i kjøleskap i minst 30 minutter.
Farg resten av smørkremen til ønsket blåfarge, og ha den i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt dotter av blå smørkrem utover kaken og smør det jevnt ut med en liten vinkelpallet slik at det blir en marmorert effekt hvor man ser litt av den hvite smørkremen. Sprøyt små dotter på toppen av kaken med resten av den blå smørkremen.
Kjevle ut fondanten. Dryss eventuelt litt melis på bordet for å unngå at fondanten setter seg fast. Trykk ut snøkrystaller med en utstikker. Dekorer snøkrystallene med sølv glitter gelé og Sølv glitter spray. La de tørke, gjerne over natten. Vær oppmerksom på at sølv glitter gelé ikke stivner, slik at den ikke dras utover.
Bland de forskjellige strøslene i blått og sølv sammen. Trykk de inn i smørkremen nederst på kaken hele veien rundt.
Til slutt dekoreres toppen av kaken med snøkrystallene i fondant, blå sjokoladeflak, pikekyss og mere strøssel.
Snøkrystallene kan med fordel lages dagen før ,og tørkes over natten slik at de holder formen bedre.
Pikekyss kan lages med denne skriften.
Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.
Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.
I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.
Ja
nei
For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.
Ja
nei