Vaniljestang

Vanilje er et av de mest populære og mest utsøkte krydderne i verden. Vi forteller deg alt du trenger å vite om vaniljestenger. 

Hva er en vaniljestang?

I vaniljestangen finner vi de gjærede frøkarene fra vaniljeplanten. Når belgene er høstet og fremdeles grønne, starter tørkeprosessen - det er dette som åpner opp den naturlige vanilje-aromaen. Frøene i vaniljestangen har en jevn og rund smak. 

Hva brukes vaniljestang til?

Ekte vaniljestang er det ideelle valget for de som vil bruke det mest naturlige av alle vaniljeproduktene. Frøene kan brukes til å sette smak til både søte og salte oppskrifter. 

Kjøp og oppbevaring av vaniljestang 

Når du kjøper hele vaniljestenger, er det noen viktige kvalitetegenskaper som kan hjelpe deg med å sikre at du velger et godt produkt. Vi forklarer hvordan du gjenkjenner vaniljestenger av topp kvalitet. 

1

Velg myke vaniljestenger der du kan kjenne vaniljemassen og der man kan bøye den uten at den knekker. Dette vil sikre at du ikke kjøper tørre frø. 

2

Vaniljestangene skal ha en jevn mørk brun eller svart farge. Hold deg unna frø som har hvite flekker eller har blitt bleke. 

3

Hvis du er i stand til å undersøke de valgte frøene før du kjøper dem, må du sørge for at du kjenner på huden til stangen. De skal ha en skinnlignende konsistens som ikke rives når de blir bøyd. 

Oppbevar de nyinnkjøpte vaniljestangene dine i et glassrør på et mørkt og tørt sted. Vaniljestenger skal ikke utsettes for varme, da de ellers gir fra seg fukt. 

Som mange produkter, holder en vaniljestang lenger enn best før datoen indikerer. Skulle du noen gang ha tørre vaniljestenger som er vanskelige å skrape ut, kan du bearbeide disse til vaniljepulver.

Erstatning av vaniljestang

Bakeavdelingen inneholder et bredt utvalg av vaniljeprodukter som du kan bruke som erstatning for friske vaniljefrø. Vaniljeekstrakt er et utmerket alternativ takket være konsistensen som er lett å håndtere. Hvis oppskriften din krever en vaniljestang, kan du bruke 2 ts vaniljeekstrakt i stedet. Hvis oppskriften din skal inneholde synlige vaniljeflekker, bør du sjekke om ekstrakten inneholder vaniljefrø eller ikke når du kjøper den. 

Den riktige måten å trekke frøene ut av vaniljestangen

Mange bakere tørr ikke bruke vaniljestenger fordi de ikke vet hvordan de skal trekke ut frøene. Vi viser deg hvordan du kan skrape ut de friske frøene med bare noen få steg. 

Steg-for-steg instruksjon

1
2
3
4
5

Du bør bruke frøene så snart du har fjernet dem fra vaniljestangen, ellers tørker de og mister den gode smaken.

Oppskrifter med vaniljestang

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei