Flag

Bringebærostekake

ca. 10 - 12 stykker
Middels
150 minutter
Smakfull og fresh bringebærostekake med Dr. Oetker ruby bakesjokolade
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
250 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
100 gsmør
Krem
400 gbringebær
200 gkremost
150 gmelis
200 gDr. Oetker Bakesjokolade Ruby
2 sssitronsaft
4Dr. Oetker Gelatinblader
2,7 dlQ-Meieriene kremfløte
Ruby sjokoladeganache
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Ruby Smelt samme sjokolade og kremfløte over vannbad eller i mikroovn. Settes kjølig.
30 gQ-Meieriene kremfløte

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Ruby
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Ruby Smelt samme sjokolade og kremfløte over vannbad eller i mikroovn. Settes kjølig.
1

Slik gjør du

1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut og opp på kanten av en springform, ca. 20 cm, kledd med bakepapir langs kantene. (Sett kakeringen rett på fatet du skal servere kaken på og klipp til strimler av bakepapir så det dekker og går litt over kanten på formen). Settes i kjøleskap.
2. Legg gelatinen i kaldt vann. 
3. Sil av bringebærene så du sitter igjen med 150 g ren bringebærsaft.
4. Pisk sammen kremost, melis og sitronsaft.
5. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
6. Smelt sjokolade sammen med bringebærsaften over vannbad eller i mikroovn.
7. Tilsett bløtlagt gelatin (sørg for at blandingen er varm nok, hvis ikke varm den mer).
8. Ta litt av kremen og rør ut i sjokolade/bringebærblandingen, før alt helles over kremen og røres glatt.
9. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. La den stå miniumum 2 timer. Ta av ringen og fjern bakepapiret.
10. Pynt med bringebær, Dr. Oetker Ruby bakesjokolade, Dr. Oetker Pearls og Rubyganache: Ta ganachen ut av kjøleskapet, la den stå i romtemperatur i ca. en time. Ha ganachen i en sprøytepose med tyll (Wilton 4b).