
Engelsk englekake
Se produkter
Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme og smør en randform Ø 24 cm.
Pisk eggehvitene stive (som til marengs). Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til massen er tykk og blank. Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle og tilsett så resten av sukkeret. Vend melblandingen forsiktig inn i eggemassen i fire omganger.
Ta 1/4 av røren i en annen bolle og farg den rosa med rød konditorfarge. Rør fargen forsiktig inn.
Fordel røren i randformen, stor skje av den lys røren og en liten skje av den rosa. Dra en gaffel gjennom røren et par ganger for å lage en marmorert effekt. Gjør den glatt på toppen og stek kaken i ca. 25 minutter til den har hevet, er fast og lett gylden. La den avkjøles på en bakerist.
Sikt melis og vaniljesukker i en bolle. Tilsett litt og litt vann til glasuren har passe konsistens. Dekorer kaken med glasur og strøssel.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Rocky Road Brownie

Påsketerte med sjokoladeganache og bringebærcurd

Regnbuekake

Sjokoladekake med sjokoladeostekrem

Dinosaurkake

Enkel marengskake
