Flag

Mandel-sitronkake med hvit sjokoladekrem

ca. 14 kakestykker
Middels
80 minutter
En lekker festkake i tre lag dekorert med klassiske sølvperler.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
6egg
300 grørsukker , lyst
270 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Natron
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 gmalte mandler
sitronsaft og skall fra 2 sitroner
150 gsmeltet smør
6 ssmelk
Fyll og pynt
200 ghvit sjokolade
250 gmykt smør
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste
300 gmelis
1,5 dlfløte , romtemperert
300 glemon curd (kan kjøpes ferdig)
2 tsrevet sitronskall
sitronsaft fra 1/2 sitron
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Kakebunn

Sett ovnen på 180°C, over- og undervarme. Visp egg og sukker skummende hvitt. Bland mel, natron, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Sikt blandingen inn i eggemassen, og rør sammen med malte mandler. Rør på lav hastighet mens du tilsetter smeltet smør, melk, revet sitronskall og sitronsaft.


Fordel deigen i en smurt springform, og stek kaken i 30-40 minutter. Kaken er ferdigstekt når den er gylden på toppen, og midten ikke gir etter for et lett trykk. La kaken avkjøles helt på en rist.

2

Fyll

Hvit sjokoladekrem: Hakk sjokoladen grovt, og smelt over vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Visp sammen smør, vaniljepasta og melis til en jevn masse. Tilsett fløten og visp på høyeste hastighet i 1 minutt. Vend sjokoladen inn i smørkremen, og visp først ved lav hastighet til sjokoladen har fordelt seg godt, og deretter i 1-2 minutter på høy hastighet til kremen er lett og luftig.


Sitronkrem: Rør lemon curd sammen med sitronskall og sitronsaft.

3

Montering og pynt

Del kaken i 3 bunner. Smør de to nederste kakebunnene med sitronkrem, og fordel deretter 1/3 av sjokoladekremen over. Legg bunnene over hverandre, og dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen. Pynt med sølvperler.