Flag

Viktorias Sjokoladekake

ca. 12 kakestykker
Middels
80 minutter
Sjokoladekake fylt med smørkrem.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Er det sukkermasse til overs, kan den brukes til dekorasjon sammen med sølvkuler og eventuelt annen pynt.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
3egg
3 dlsukker
150 gmykt smør
4 sssterk kaffe
1 dlmelk
3 dlhvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,75 dlDr. Oetker Bakekakao
Sjokoladefyll
180 gsmør
6 dlmelis
2 ssDr. Oetker Bakekakao
2 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 dlmelk
Dekorasjon
1 pakkeDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls eller annen dekorasjon

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tilberedning

Visp egg og sukker luftig og hvitt. Tilsett det myke smøret, kaffe og melk. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og vend det i. Hell røren i en smurt springform, 24 cm diameter.

2

Stek kaken på 170 °C i ca. 45 minutter. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig, tiden kan variere fra ovn til ovn.

3

Sjokoladefyll

Visp sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen, bruk gjerne en elektrisk visp så kremen blir luftig.

4

Del den avkjølte kaken i to deler. Smør halvparten av sjokoladekremen på den ene delen og legg på den andre delen. Smør resten av sjokoladekremen over kaken og sett den i kjøleskapet en stund.

5

Legg sukkermassen mellom to lag plastfolie, og kjevle ut til en tynn leiv. Legg over kaken, og klem forsiktig rundt så fondanten fester seg.

Oppskriftstips

  • Er det sukkermasse til overs, kan den brukes til dekorasjon sammen med sølvkuler og eventuelt annen pynt.