Enkel marengskake
Sett stekeovnen på 100 °C.
Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.
Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.
Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.
Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.
Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Sjokoladekake med bjørnebær og krem

Saftig sjokoladekake med bær og hvit sjokoladekrem

Suksessterte

Bløtkake med ananas

Engelsk englekake

Eplekake med kanelmarengs
