Flag

Surdeigsbrød i hevekurv

1 brød
Middels
180 minutter
Har du hatt lyst til å prøve å lage surdeigsbrød, men synes det det blir litt mye å holde en surdeigsstarter i live? Da er dette oppskriften for deg!
Nydelig surdeigsbrød med en sprø skorpe, enkelt laget med tørket surdeig. Fordi vi ikke bruker en fersk surdeigsstarter men i stedet en tørket surdeig i denne oppskriften kan brødet lages når man vil. Det sparer tid, men det er fortsatt noen teknikker som kan være litt vanskelige. Prøv - øvelse g...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Surdeigsbrød
250 ghvetemel
150 gmanitoba hvetemel
100 gfullkornshvetemel
1 poseDr. Oetker Surdeig
100 gnaturell yoghurt
3 dllunkent vann
10 gflaksalt
1 - 2 ssnøytral olje
litthvetemel til å drysse på bordet
littrismel til å drysse i hevekurven

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Surdeigsbrød

Ha hvetemel, manitobamel, fullkornsmel og innholdet fra en pose Surdeig i en kjøkkenmaskin med deigkrok. Tilsett yoghurt og lunkent vann og elt på medium hastighet i 4-5 minutter. Tilsett flaksalt og elt i ytterligere 3-4 minutter inntil deigen slår mot sidene i bollen. Deigen skal være våt og klissete, så IKKE tilsett mer mel.

Smør en bolle med olje, ha i deigen og dekk den med plastfolie. La den heve i romtemperatur i ca. 50 minutter.

2

Utbaking

Ta deigen ut av bollen og på et meldrysset bord. Trekk deigen forsiktig ut til en rektangel. Fold bunnen av deigen ca. inn til midten og fold så sidene innover. Fold deretter toppen av deigen inn mot midten. Fold sidene vekselsvis inn mot midten slik at de nærmest flettes inn over hverandre. Til slutt rulles deigen sammen så den formes som en tykk liten pølse. 

La deigen hvile ca. 1 minutt før den flyttes over i en hevekurv drysset med rismel eller hvetemel (se tips), skjøten på deigen skal vende opp. Trykk skjøten sammen i deigen slik at den fester seg. Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 70 minutter.

3

Steking

Picture - Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej web pack

Ha en stekeplate/bakestål i midten av stekeovnen og en langpanne i bunnen av ovnen. Sett ovnen på 250 °C over- og undervarme, la ovnen varmes opp i ca. 45 minutter før brødet stekes.

Legg bakepapir på en stekeplate og vend brødet forsiktig ut av hevekurven. Dryss eventuelt brødet med litt mer rismel og snitt brødet med en deigsnitter eller en veldig skarp kniv.

Ta stekeplaten med brødet til stekeovnen og dra bakepapiret med brødet over på den varme stekeplaten. Hell kokende vann i langpannen som står i bunnen av ovnen. Skru med en gang ned varmen til 220 °C over- og undervarme.

Stek brødet i 15 minutter, ta ut langpannen med vann og stek det i ytteligere 10-15 minutter til brødet har en gylden til mørk skorpe og lyder hult når man banker lett på undersiden. La brødet avkjøles på en bakerist.

Steketid: 25 - 30 Minutter


Tips

Rismel er bedre å bruke til å drysse i hevekurven enn hvetemel fordi rismel absorberer ikke fukt på samme måte, og det det er derfor mindre risiko for at deigen klistrer seg til kledet. Hvetemel kan brukes, men bruk da mer slik at deigen ikke klistrer seg fast.

Om du ikke har en hevekurv kan du bruke en bolle eller bakeform som er passe stor og kle den med et kjøkkenhåndkle. Det er litt vanskeligere å få ut deigen, men det kan brukes.