Muffinsboller
ca. 12 - 16 stykker
Middels
Kreative muffins som smaker fantastisk.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
25 g
gjær
2 dl
melk
3
egg , sett litt til side for pensling
1 ss
sukker
1 ts
salt
1 ss
honning
125 g
smør
ca. 500 g
hvetemel
Fyll
vaniljekrem
Glasur og pynt
100 g
melis
1 ss
2 ss
kokende vann
1 pakke
Tilberedelse :
80 minutter
1
Smør et muffinsbrett godt.
2
Deig
Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn eggene. Tilsett sukker, salt, honning og smør, og rør det sammen med halvparten av melet. Dryss over resten av melet litt om gangen under omrøring, og la deigen hvile i romtemperatur i en time.
3
Fordel deigen med skjeer i det smurte muffinsbrettet, lag en fordypning i hver og fyll med vaniljekrem. Brett deigen over kremen, og snu deretter bollen opp-ned i formen så skjøten vender ned. La muffinsbollene heve på et lunt sted i 45 minutter. Pensle med egg.
4
Sett ovnen på 180°C varmluft. Stek muffinsbollene i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
5
Glasur og pynt
Lag glasur av melis, kakao og vann, og fordel på muffinsbollene. Pynt med skivede mandler til slutt.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER