Smelt smøret og sett det til avkjøling. Varm melken til den er lunken, og rør ut gjæren i melken. Rør inn salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett det avkjølte smøret. Ha i hvetemelet litt av gangen, til deigen blir jevn og glatt. Deigen skal ikke være klissete.
Sett deigen på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse.
Trill ut ca. 24 små boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i ca. 10 minutter.
Pensle bollene med egg og dryss over hakkede mandler. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 225°C til de er gyldne. Ta ut bollene, og sett dem til avkjøling.
Visp fløten til krem, og smak til med litt vaniljesukker og evt. sukker.
Skjær over de avkjølte bollene, og legg et par tynne skiver med marsipan på den nederste delen. Legg en klatt krem over marsipanen, og legg på lokket.
Så er bollene klare til servering!
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød