
Polkagrismarengs uten egg
Se produkter
Sett stekeovnen på 100° C over- og undervarme. Legg bakepapir på tre bakeplater.
Pisk kikertsvann sammen med hvitvinseddik og salt på høy hastighet. Skummet skal være fast og hvitt med topper. Det skal holde seg i bollen om den snus på hodet. Det tar ca. 5-10 minutter.
Tilsett melis litt og litt (maks en spiseskje om gangen) under fortsatt pisking. Til slutt røres peppermyntearomaen inn med hjelp av en skje eller slikkepott.
Legg en tipp i en sprøytepose. Trykk ut litt rød konditorfarge i en liten skål og mal striper med en liten pensel på innsiden av sprøyteposen fra tipp mot åpningen men pass på å la det være minst 5 cm ytterst uten farge så man slipper søl. Fyll på med marengsmassen og sprøyt ut ca 30 topper på hvert bakebrett.
Sett alle tre brettene inn i ovnen samtidig og la de steke i ca. 2 timer, eller til de kjennes tørre og harde ut på utsiden. La de stå i ovnen på ettervarmen så de blir hlet tørre og slipper bakepapiret.
Kan oppbevares i en lufttett beholder i inntil en uke.
* Pass på at både bakebollen og vispene re helt rene og tørre før bruk. Tørk gjerne av de med litt eddik og tørkepapir for å være helt sikker.
* Kikertvannet må være pisket så mye at det ikke slipper bollen når den settes på hodet før melis tilsettes.
* Tilsett bare litt og litt melis om gangen slik at røren ikke faller sammen.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Påskekonfekt

Sjokoladekaramell

Kokosmarshmallows

Nougat-kaneltrøfler

Peanøttpakker

Ristede kakaonøtter
