Flag

Polkagrismarengs uten egg

ca. 80 - 90 stykker
Middels
140 minutter
Oppskrift på pikekyss med peppermyntesmak uten egg
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
væsken fra en boks kikerter (400 grams boks, bruk kikertene til noe annet)
0,25 tshvitvinseddik
0,25 krmsalt
3 dlmelis (150 g)
0,5 tspeppermyntearoma
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
1

Sett stekeovnen på 100° C over- og undervarme. Legg bakepapir på tre bakeplater.


Pisk kikertsvann sammen med hvitvinseddik og salt på høy hastighet. Skummet skal være fast og hvitt med topper. Det skal holde seg i bollen om den snus på hodet. Det tar ca. 5-10 minutter.

2

Tilsett melis litt og litt (maks en spiseskje om gangen) under fortsatt pisking. Til slutt røres peppermyntearomaen inn med hjelp av en skje eller slikkepott.

3

Legg en tipp i en sprøytepose. Trykk ut litt rød konditorfarge i en liten skål og mal striper  med en liten pensel på innsiden av sprøyteposen fra tipp mot åpningen men pass på å la det være minst 5 cm ytterst uten farge så man slipper søl. Fyll på med marengsmassen og sprøyt ut ca 30 topper på hvert bakebrett.

4

Sett alle tre brettene inn i ovnen samtidig og la de steke i ca. 2 timer, eller til de kjennes tørre og harde ut på utsiden. La de stå i ovnen på ettervarmen så de blir hlet tørre og slipper bakepapiret.

5

Kan oppbevares i en lufttett beholder i inntil en uke.

6

Viktig å tenke på

* Pass på at både bakebollen og vispene re helt rene og tørre før bruk. Tørk gjerne av de med litt eddik og tørkepapir for å være helt sikker.
* Kikertvannet må være pisket så mye at det ikke slipper bollen når den settes på hodet før melis tilsettes.
* Tilsett bare litt og litt melis om gangen slik at røren ikke faller sammen.