Flag

Gelégodt

ca. 15 stykker
Middels
40 minutter
Tilberedningstid ca. 40 min + minst 6 timer for å stivne.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
10Dr. Oetker Gelatinblader
3 ssDr. Oetker Flytende glukose
1,5 dlsukker
4 dlvann
ca. 1 tsaroma etter ønske (f. eks. bringebær eller lakris)
Dr. Oetker Konditorfarger etter ønske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger etter ønske
1

Tilberedning

Ha litt olje i en isbitform, gjerne med morsomme former/figurer.

2

Legg gelatinbladene i en skål med kaldt vann. Bland glukose, sukker og vann i en kjele med tykk bunn. Kok på middels varme til blandingen er 122°C. Ta opp gelatinplatene av vannet og legg dem i sukkerblandingen. En plate om gangen og rør om.

3

Tilsett aroma og farge. La temperaturen synke til 70°C. Fyll formene med gelémassen og la kjølne og stivne i romtemperatur over natten.