Gelégodt
ca. 15 stykker
Middels
Tilberedningstid ca. 40 min + minst 6 timer for å stivne.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
10
Dr. Oetker Gelatinblader
1,5 dl
sukker
4 dl
vann
ca. 1 ts
aroma etter ønske (f. eks. bringebær eller lakris)
Tilberedelse :
40 minutter
1
Tilberedning
Ha litt olje i en isbitform, gjerne med morsomme former/figurer.
2
Legg gelatinbladene i en skål med kaldt vann. Bland glukose, sukker og vann i en kjele med tykk bunn. Kok på middels varme til blandingen er 122°C. Ta opp gelatinplatene av vannet og legg dem i sukkerblandingen. En plate om gangen og rør om.
3
Tilsett aroma og farge. La temperaturen synke til 70°C. Fyll formene med gelémassen og la kjølne og stivne i romtemperatur over natten.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Marsipan med kaffekaramell![]()

60 MinMiddels
Marsipan med kaffekaramell
60 MinMiddels
Marsipan med kaffekaramell
Mandel-karamell-fudge![]()

80 MinMiddels
Mandel-karamell-fudge
80 MinMiddels
Mandel-karamell-fudge
Nougat-kaneltrøfler![]()

100 MinMiddels
Nougat-kaneltrøfler
100 MinMiddels
Nougat-kaneltrøfler
Konfektbiter![]()

120 MinMiddels
Konfektbiter
120 MinMiddels
Konfektbiter
Fransk nougat![]()

30 MinMiddels
Fransk nougat
30 MinMiddels
Fransk nougat
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk![]()

65 MinMiddels
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk
65 MinMiddels
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk
Sjokoladefudge![]()

40 MinMiddels
Sjokoladefudge
40 MinMiddels
Sjokoladefudge