Flag

Midtvinternattsdrøm

ca. 12 kakestykker
Middels
100 minutter
Med blåbærkrem og vaniljekrem, dekket med fondant.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
4egg
1,5 dlsukker
2 sssitronsaft
2 dlhvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Til dynking av kakebunnen
0,5 dlmelk
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Kakefyll 1
1 dlfløte
250 gkremost
1 dlblåbær eller solbær
2 tsDr. Oetker Gelatinpulver
2 ssvann
Kakefyll 2
1 pakkevaniljekrem
1 dlfløte
Dekorasjon
1 pakkeDr. Oetker Hvit Sukkerfondant eller marsipan
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Gelatinpulver
1

Sukkerbrød

Visp egg sukker hvitt og porøst. Tilsett sitronaroma. Bland mel med bakepulver og vend det forsiktig ned i deigen uten å vispe.

2

Ha deigen i langpanne (30 x 40 cm) kledd med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter. Velv kaken ut av langpannen. Fukt bakepapiret med kaldt vann, og dra det av. Skjær kaken i fire like store rektangulære deler.

3

Dynk sukkerbrødet

Bland melk og vaniljesukker, og drypp over kakebunnen.

4

Til begge kakefyllene

Pisk fløten til begge kakefyllene.

5

Kakefyll 1

Bland gelatinpulver med vann. Smelt gelatinpulveret enten i mikro i ca. 10 sekunder eller over vannbad. Bland kremost og moste bær. Rør det inn i det smeltede gelatinpulveret sammen med halvparten av den piskede kremen.

6

Kakefyll 2

Bland vaniljekremen sammen med resten av den piskede kremen.

7

Sett sammen kaken

Ha blåbærfyllet på en av kakebunnene, vaniljefyll på det neste laget og blåbærfyll på det siste laget. Legg på den fjerde kakebunnbiten og dekk kaken med resten av vaniljefyllet.

8

Dekorasjon

Kjevle ut dekorasjonsfondanten eller marsipanen til en tynn leiv, gjerne mellom plastfolie. Dekk kaken med leiven, og skjær av kantene. Dekorer med sølvperler og silver strøssel.


Sprøyt eventuelt kantene med pisket krem og pudre melis over kaken.