Flag

Karamellterte med nøtter

1 springform
Middels
80 minutter
En lekker terte for den som elsker karamell
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Tertebunn
3,5 dlhvetemel
150 gsmør
1,25 dlmelis
1eggeplomme
Karamellfyll
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
50 ghakkede valnøttkjerner
50 gpistasjnøtter (usaltede)
2 ssrevet appelsinskall
4 dlsukker
90 gsmør
5 dlfløte
0,25 tssalt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
1

Tilberedning

Smuldre mel og smør i en bolle. Tilsett melis og eggeplomme og bland sammen til en deig. Er den vankelig å få sammen tilsett en spiseskje vann. Dekk deigen med plastfolie og oppbevar i kjøleskap i minst en time.

2

Smør en springform (24 cm diameter) og sett ovnen på 200 °C.

3

Kjevle ut mørdeigen ca 0,5 cm tykk og kle formen med deigen. Stek i 18- 20 minutter.

4

Hakk valnøtter og pistasjnøtter grovt. Rist nøtter og mandler i ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter. La de avkjøle.

5

Karamellfyll

Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett smøret, en skje av gangen og rør hele tiden slik at smøret absorberes av sukkeret.

6

Tilsett fløten under omrøring, hev temperaturen og la blandingen koke opp. tilsett salt og la koke noen minutter under omrøring til massen er helt glatt. Hell karamellen i en bolle og la den avkjøle til romtemperatur.

7

Rør i apelsinskall og de ristede nøttene i karamellen og fordel utover tertebunnen.

8

La kaken stå minst fire timer i kjøleskap før servering. Kaken kan godt serveres med en klatt krem eller en kule vaniljeis.