Flag

Påskekake med sitronglasur

ca. 10 - 12 kakestykker
Enkel
60 minutter
En frisk sitronkake med sitronglasur.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
3egg , romtempererte
200 gsukker
140 gsmeltet smør
150 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
sitronskall av 1 sitron
sitronsaft av 1/2 sitron
Glasur
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
0,5 dlkaldt vann
Dekor
Dr. Oetker Strøssel Mix
1Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Oransje Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Strøssel Mix
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Oransje Konditorfarge
1

Kakebunn

Pisk de romtempererte eggene og sukkeret til en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (vanlig margarin/flytende margarin kan også brukes). 

Riv sitronskallet på et fint rivjern og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22 cm kakeform midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. 

2

Glasur og dekor

Rør sammen icingen med vann og  ha den på den avkjølte kaken. Strø på Mix strøssel. 

Farg den hvite fondanten med gul og oransje konditorfarge og lag søte små ender.