Flag

Påskeostekake

12 porsjoner
Enkel
210 minutter
En perfekt dessert til påske med kremete hvit sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn
125 gusaltet smør
300 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
50 gDr. Oetker Bakekakao
Ostefyll
400 ghvit sjokolade
450 gphiladelphiaost romtemperert
3 dlfløte
1 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dekorasjon
15 gDr. Oetker Bakekakao (1 ss)
ca. 4 - 5 tsvann
50 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1sjokoladeegg

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Bakekakao (1 ss)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Kjeksbunn

Kle en springform (ca 20 cm) med bakepapir. Knus kjeksen, du kan for eksempel legge kjeksen i en pose og knuse den med en kjevle.

2

Ha kjekssmuler og bakekakao i en bolle og bland godt. Tilsett smeltet smør og rør sammen.

3

Ha smuleblandingen over i bakeformen og press den ut til en jevn bunn. Sett formen i kjøleskap mens fyllet tilberedes.

4

Ostefyll

Bryt sjokoladen i biter og ha den i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Kjør mikrobølgeovnen i 30 sekunder og rør om. Fortsett med 10 og 10 sekunder og rør mellom hver gang til all sjokoladen er smeltet. Sett bollen til side for avkjøling. 

5

Ha kremost, fløte og vaniljeekstrakt i en bolle pisk til massen danner topper. Pisk så i den smeltede sjokoladen, pass på at den ikke har blitt for kald. Blir sjokoladen for kald kan det bli klumper.

6

Ta formen ut av kjøleskapet og hell over sjokoladefyllet. Jevn ut overflaten. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over. 

7

Dekorasjon

Når kaken skal serveres tas den ut av kjøleskapet og formen og bakepapiret fjernes. Legg ostekaken på et serveringsfat.

8

Ha bakekakao i en liten bolle. Tilsett en og en spiseskje med vann og rør godt mellom hver til det blir en smidig sjokoladerøre som kan sprinkles over ostekaken.

9

Bruk en pensel, dypp den i kakaorøren og sprinkle kakaorøren utover ostekaken. Gjenta til kaken har sjokoladeflekker over hele. Dette kan søle litt så legg gjerne noen håndklær rundt for å ta imot sprut.

10

Lag sjokoladespon ved hjelp av en potetskreller. Legg sjokoladesponen på midten av kaken som et rede og legg sjokoladeeggene oppå. 


Kaken er klar til servering!