
Ris à l'amande - riskrem på dansk måte
6 - 8 porsjoner
Middels
210 minutter
Dette er den danske måten å lage riskrem til jul, server den gjerne med en kirsebærsaus
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Risengrynsgrøt
75 g
grøtris
5 dl
helmelk
1 knivsodd
salt
Ris à l‘amande
3 - 4 ss
melis
1 - 2 ss
hvit portvin (kan sløyfes)
5 dl
Q-Meieriene kremfløte
Slik gjør du:
Totalt :
210 minutter
Tilberedelse :
90 minutter
1
Risengrynsgrøt
Kok opp melken, pass på så den ikke brenner seg.
Tilsett grøtrisen og la det koke i 45-60 minutter til den er tykk og risen mør. Rør ofte i grøten slik at den ikke svir seg i bunn. Tilsett saltet.
La risengrynsgrøten bli avkjølt og sett den i kjøleskap så den blir ordentlig kald. Grøten kan med fordel lages dagen i forveien
2
Ris à l'amande
Rør inn vaniljepasta, melis, hakkede mandler og eventuelt hvit portvin i grøten. Juster mengde melis til grøten blir passe søt.
Pisk kremfløten stiv og vend den inn i grøten. Sett den kjølig til den er klar for servering.
Tips
Kok gjerne grøten dagen før.
Server ris à l'amanden med kirsebærsaus, eller prøv å servere med en frisk appelsinsirup til.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Porsjonsdessert![]()

150 MinMiddels
Porsjonsdessert
150 MinMiddels
Porsjonsdessert
Ostekake med sjokolade og nøtter![]()

60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
Blåbærpannacotta![]()

30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
Crème Brûlée![]()

60 MinMiddels
Crème Brûlée
60 MinMiddels
Crème Brûlée
Hjemmelaget vaniljeis med fløte![]()

200 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis med fløte
200 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis med fløte
Sjokoladedessert i fire lag![]()

300 MinMiddels
Sjokoladedessert i fire lag
300 MinMiddels
Sjokoladedessert i fire lag
Hjemmelaget vaniljeis![]()

60 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis
60 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis
Følg Dr. Oetker på sosiale medier