
Hjemmelaget vaniljeis
1 liter
Middels
60 minutter
Med ekte Bourbon vaniljesukker.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Vaniljeis
6
eggeplommer
100 g
sukker
5 dl
helmelk
2,5 dl
fløte
Se produkter
Slik gjør du:
Tilberedelse :
60 minutter
1
Tilberedning
Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig og skummende. Varm opp melken til kokepunktet, og hell over i eggedosisen under konstant visping.
2
Ha det hele tilbake i gryten, og varm opp forsiktig under konstant omrøring til den begynner å virke lett kremet, ca. 85 grader. Kremen må IKKE koke.
3
Ha kremen over i en skål, så den avkjøles raskt.. Visp fløten lett, og vend inn i den avkjølede kremen.
4
Frys iskremen i en iskremmaskin, eller ha den i en skål som settes i fryseren. Rør jevnlig i isen under innfrysingen.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Bringebærcurd![]()

25 MinMiddels
Bringebærcurd
25 MinMiddels
Bringebærcurd
Appelsinsirup med vanilje![]()

40 MinMiddels
Appelsinsirup med vanilje
40 MinMiddels
Appelsinsirup med vanilje
Ostekake med sjokolade og nøtter![]()

60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
Blåbærpannacotta![]()

30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
Crème Brûlée![]()

60 MinMiddels
Crème Brûlée
60 MinMiddels
Crème Brûlée
Hjemmelaget vaniljeis med fløte![]()

200 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis med fløte
200 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis med fløte
Følg Dr. Oetker på sosiale medier